Vlada RS-a iznenada povukla kontroverzni zakon

Vlada RS povukla je iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Prijedlog zakona povučen je neposredno pred samo razmatranje te točke dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine RS, a zastupnike je o tome obavijestio ministar pravde RS Miloš Bukejlović.

Vlada RS, u skladu s Poslovnikom, iz skupštinske procedure povlači Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, rekao je kratko Bukejlović bez daljnjeg objašnjenja, javlja Fena.

Ovaj zakon je usvojen u NSRS u formi nacrta, a naišao je na brojne kritike nevladinog sektora i međunarodne zajednice u BiH jer se smatra udarom na demokraciju.

Vlast u Republici Srpskoj namjerava donijeti Zakon o neprofitnim organizacijama kojim bi, onima koji se financiraju od stranih donatora, dodijelila etiketu „agenta stranog utjecaja“ čime bi dospjeli na svojevrsnu “crnu listu” vlasti u Republici Srpskoj.

Radi se o kontroverznom zakonu koji je javnosti poznatiji kao “zakon o stranim agentima”.

Veleposlanstvo SAD-a odgovorilo Dodiku: Razdruživanje je kraj RS-a, a ne BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Srna)

1 komentar

  • Mislim da se taj zakon treba u svakoj zemlji donijeti. Ima toliko civilnih udruga financiranih s izvana a koje imaju glavni cilj stvarati nemir u društvu pod lažnim predstavljnjem borbe za ljudska prava i slično. Kad uspiju stvoriti nestabilnost u društvu onda redovno nastupaju treći i koriste to u ostvarivanje svojih osobnih interesa. Redovna praktika velikih sila kao što su SAD , Rusija itd. Kad bi bio referendum o toj temi ja bi glasao za taj zakon.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.