Vlada RH odlučila o dodjeli financijske potpore za projekte Hrvata u BiH

Temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu, donesena je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Odluka je donesena na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, prenosi HMS.

Na Javni poziv koji je bio otvoren od 15. veljače do 18. ožujka 2019. godine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske zaprimio je 705 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u priloženom dokumentu.

Odluka o dodjeli financijske potpore

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • A šta falu trusi i gangi i našoj hrvatskoj kulturnoj baštini koju je i svijet prepoznao?
      I šta pokušavaš je li da ne volimo svoju tradiciju i porjeklo.Neće ići.

  • DE VI SA PORTALA VAKO PISITE HR VLADI:: NAJVECI PROJEKT JE STOPIRANJE SIROTINJE U BIH!! ZA TO BOLJE NEKA NOVCE DADNU ZA KNJIGE; Cizme itd!!

  • Nisam čitao za koga ali pretpostavljam..treba napravit još kuća svojoj djeci i tuđim gospojama..svi su nam političari i šefovi javnih poduzeća i ustanova takvi..Tu to završi većinom a za trusu ko fol msločak da se baci prašina u oči .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.