Vlada RH obećala pomoći u završetku Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sa suradnicima u ponedjeljak su posjetili Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru gdje su s predstavnicima te kazališne kuće razgovarali o njezinim brojnim projektima.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska pruža toj jedinoj kazališnoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH, a jedna od uspješnih realizacija uz potporu Ministarstva kulture RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je projekt “HNK za studente, studenti za HNK” preko kojega već treću godinu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu uz pomoć vaučera besplatno gledati repertoarske predstave HNK Mostar.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ministricu je upoznao s repertoarom kazališta te brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, kao i nagradama koje osvajaju.

Veliko mi je zadovoljstvo prvi put ugostiti ministricu u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom teatarske sezone koji je u rangu velikih kazališnih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama. Zaista se možemo pohvaliti timskim duhom te velikim entuzijazmom za stalnim napredovanjem, kazao je ravnatelj Vukoja.

Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo posjetom, pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK-a Mostar te se upoznala s rezultatima koje to kazalište postiže u BiH, ali i na međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade.

 Ovo je jedno posebno aktivno i dinamično kazalište koje surađuje s mnogim teatarskim kućama unutar BiH, ali i s onima u Hrvatskoj, kazala je hrvatska ministrica i istaknula kako su obišli cijeli objekt HNK-a jer zajednički traže rješenje kako nastaviti s projektom u okviru današnjih potreba i mogućnosti, sve s ciljem kako bi HNK bio pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim sadržajima, priopćeno je HNK Mostar.

Ivan Vukoja detaljno je informirao izalanstvo Vlade RH o planovima završetka Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

Prethodio sastanak s Čovićem

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora Dragan Čović sastao se danas sa izaslanstvom Vlade Repubike Hrvatske u kome su bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Na sastanku s Draganom Čovićem razgovaralo se o kulturnim projektima Hrvata u BiH

U srdačnom i ugodnom razgovoru na susretu se razgovaralo o kulturnim projektima i aktivnostima.

Vlada Repubilke Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno su podržali projekt završetka izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, navodi se se u priopćenju HDZ-a BiH.

Sastanku je nazočio i ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, koji je informirao nazočne o budućim planovima HNK-a Mostar i nastavku izgradnje zgrade kazališta.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.