Vlada HNŽ: Slanje migranata pokušaj je destabilizacije Županije

Iz Kabineta premijera Vlade Hercegovačko-neretvanske županije oglasili su se u svezi s pokušajem dovođenja većega broja osoba u Izbjeglički kamp Salakovac.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, kao ni Grad Mostar, nisu uopće kontaktirane niti konzultirane o mogućem dolasku većega broja osoba u Izbjeglički kamp u Salakovcu. Stoga se postavlja pitanje tko je i na koji način donio odluku o njihovu upućivanju u Hercegovačko-neretvansku županiju.

Držimo kako je donošenje takve odluke, ma tko da ju je donio, eklatantan primjer neuvažavanja ustavne strukture BiH i pokušaj destabilizacije HNŽ-a, što nećemo dopustiti.

U tom kontekstu, županijski organi sigurnosti, izvršavajući povjerene zadaće, dužni su osigurati sigurnost svih građana Županije i poštivanje javnoga reda i mira.

Bevanda: Nastupiti kao država, a ne prizivati državne udare

Svjesni teške situacije u kojoj se nalazi većina osoba koje su se iz različitih razloga našle na području BiH, pozivamo odgovorne državne organe da pitanja njihova boravka rješavaju na ustavan i zakonit način.

Suosjećajući s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, izražavamo spremnost da, poštujući navedenu ustavnu strukturu BiH, sustavno i na najprihvatljiviji način rješavamo njihov status, naveli su iz Vlade HNŽ-a.

Migranti zaustavljeni na putu do Mostara

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • ko ih prima nek se brine o njima neka ih nastani u sarajevu u arapske vikendice ili nek ih mektić vodi svojima a ne slati nama dosta smo se sirotinje nahranili

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.