Obilježen Dan Zavoda za školstvo Mostar, diplome uspješnim učenicima

Zavod za školstvo Mostar obilježio je svoj dan prigodnom svečanošću u galeriji Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača.

Ravnatelj Zavoda Željko Ćorić osvrnuo se na ono što je urađeno u tekućoj školskoj godini.

Spomenut ću listopad 2017. godine, kad smo obilježili 170. obljetnicu uporabe hrvatskoga jezika i 50. obljetnicu od potpisivanja deklaracije o položaju književnoga jezika u Bosni i Hercegovini. Druga bitna stvar koju treba spomenuti je druga sveučilišna klauzura. Moram reći da je ovaj izuzetno značajan skup udario temelje strategije obrazovnoga sustava na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Treća stvar je PISA testiranje. PISA projekt provodi se prvi put u Bosni i Hercegovini i vidjet ćemo u kakvom je stanju obrazovni sustav u Bosni i Hercegovini, rekao je Ćorić.

Sudo Marić, pomoćnik ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašida Hadžovića, prenio je isprike zbog nemogućnosti dolaska ministra i zahvalu svim nastavnicima koji ustrajno rade na poboljšanju obrazovnoga sustava. Djelatnicima Zavoda za školstvo čestitao je Dan Zavoda.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izrazio je zadovoljstvo što i ove godine može nazočiti obilježavanju Dana Zavoda.

Uloga koju zavod u procesu obrazovanja ima je nezamjenjiva i ključna u našim nastojanjima da obrazovanje postavimo na ono mjesto na kojem treba biti i da naše obrazovanje bude konkurentno s obrazovanjem razvijenih zemalja Europe i svijeta, kazao je Herceg.

Ovom prigodom uručene su diplome učenicima koji su postigli izuzetne rezultate na županijskim natjecanjima u organizaciji Zavoda za školstvo.

Svečanost je organizirana pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.