Vlada HNŽ-a povećava plaće prosvjetnim radnicima u osnovnim školama

U zgradi Vlade HNŽ-a u utorak je održana konferencija za medije povodom početka školske godine i potpisivanja Kolektivnog ugovora iz oblasti osnovnog odgoja i obrazovanja HNŽ.

Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović kazao je kako imaju u planu pokrenuti javni natječaj za nabavku e-učionica. Hadžović je dodao i kako će tijekom rujna biti objavljeni i natječaji za prijem u škole na određeno ili na neodređeno vrijeme.

Imali smo sastanak sa predstavnicima sindikata srednjeg obrazovanja. Oni su nama svoje zahtjeve predložiti. Izložili smo im moguće i realno povećanje plaće – za prvu godinu 4 posto a naredne dvije godine po tri posto, naglasio je ministar Hadžović dodajući kako sindikat to nije prihvatio te će se o daljnjim koracima odlučivati u narednom razdoblju.

Predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Omer Tipura dodao je kako je dosta sastanaka i vremena utrošeno u pronalaženju rješenja.

Pregovori su tekli uz obostrano uvažavanje i došlo se do usuglašavanje stavova. Naglašavam da u proteklih deset godina nismo došli do povećanja plaća, dodaje Tipura osvrćući se na kvalitetu potpisanog kolektivnog ugovora.

Slavko Lauš, predsjednik Sindikata učitelja kazao je da je nakon mukotrpnog rada napravljen kvalitetan kolektivni ugovor.

Ovim kolektivnim ugovorom smo nakon deset godina krenuli u proces povećanja naših plaća. Mi smo kolektivnim ugovorom potpisali, zajamčeno je povećanje plaća za 5 %, istaknuo je Lauš dodajući kako će ovaj kolektivni ugovor dobro doći i učiteljima, ali i učenicima.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • He he skinuli je zadnjih 5 godina 10‰ izgubili tuzbe i duzni ljudima po pet tisuca maraka sad kao povecavaju..ili vracaju na staro? Ne serite vise rukovodeca bagro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.