Vlada HNŽ-a pomaže zapošljavanju i samozapošljavanju branitelja

U Mostaru su u utorak potpisani ugovori o namjenskom utrošku sredstava po Programu pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ te je održana prezentacija aktivnosti na zapošljavanju branitelja u HNŽ.

Ministar za pitanja branitelja u HNŽ Oliver Soldo kazao je kako je ovo ministarstvo podržalo 8 braniteljskih zadruga sa 52 tisuće maraka, 14 braniteljskih obrta sa 70 tisuća maraka, 13 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 61 branitelja poljoprivrednika.

Prilika je bila da podsjetimo na sve što je ministarstvo učinilo kroz dva programa zapošljavanja branitelja. Program zapošljavanja branitelja je u tijeku, a u prethodnoj godini smo uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje zaposlili 36 branitelja, kazao je Soldo dodajući kako se sada želi raditi na stambenom zbrinjavanju branitelja.

Zasigurno ćemo od vlade i skupštine tražiti da pojačaju proračunska sredstava. Dosadašnja razina proračunskih sredstava od 2 i pol milijuna maraka je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine, dodao je ministar Soldo ističući kako će tražiti dodatna sredstva da se svi programi što uspješnije realiziraju.

Soldo nadalje ističe da je program za zapošljavanje i samozapošljavanje branitelja podržan sa 250 tisuća maraka. Iz tog programa je već utrošeno na nastupe braniteljskih zadruga na mostarskom zajmu i za organiziranje Sajma braniteljskih zadruga.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg još je jednom istaknuo da su branitelji prioritet ove vlade te da će ona nastavljati podržavati sve braniteljske aktivnosti.

Kad smo dodjeljivali stipendije, a dodjeljujemo 1650 stipendija za našu djecu godišnje, djeca naših branitelja imala su prioritet. Vidimo kroz ove program da integriramo branitelje na tržište rada, kazao je Herceg dodajući kako se ne želi branitelje stavljati u socijalnu kategoriju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.