Vlada HNŽ-a danas raspravlja o statusu medicinara

Vlada Hercegovačko-neretvanskog županije jučer je trebala završiti raspravu o točki dnevnog reda koja se odnosi na zahtjev Sindikata Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a potom javnost informirati o zaključcima, međutim do sjednice na kraju nije ni došlo.

Glasnogovornik Vlade Pero Pavlović potvrdio je da se premijer i ministri jučer nisu sastali, a razlog je, kako kaže, tehničke prirode. Sjednica bi, prema njegovim informacijama, trebala biti nastavljena danas, prenosi Oslobođenje.

Vlada je Sindikatu ranije ponudila produženje Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za još jednu godinu.

Kako Nezavisni sindikat nije prihvatio prijedlog, na 108. sjednici ministri su počeli raspravu o informaciji koju je o tome priredilo Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite koje vodi pregovore. Podsjetimo, Sindikat je ovim povodom organizirao štrajk upozorenja prošle srijede, kada je Vladi postavljen uvjet i dat rok od deset dana uz prijetnju generalnim štrajkom.

Ne znamo zašto jučer nisu zasjedali ako su već najavili. Nadamo se da će nam danas odgovoriti. Mi ne odustajemo. Čekamo povratnu informaciju, nakon koje ćemo dogovarati i poduzimati eventualne dalje korake. Sutra (danas) ćemo biti pametniji, rekao nam je predsjednik Sindikata SKB-a Josip Masatović.

Istaknuo je i kako radnici nisu zadovoljni stavom Vlade prema zaposlenicima. Ranije je Sindikat SKB-a dobio vjetar u leđa i od Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a, iz kojeg je poručeno da snažno podržavaju zahtjeve i korake kolega iz bolnice.

Pred SKB Mostar održan štrajk upozorenja, Vlada HNŽ treba razmotriti prijedloge

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.