Vlada Federacije BiH prihvatila zahtjeve umirovljenika

Vlada Federacije BiH prihvatila je sve zahtjeve umirovljenika, kazao je nakon pregovora predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije Mustafa Trakić, koji je bio dio tima umirovljenika za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH.

“Vlada je izašla u susret umirovljenicima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali jamstvo da idu s tim na parlament “, rekao je Trakić.

Poručio je da će čekati do 1. siječnja da bude usvojen novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju, što im je prvi zahtjev, a ukoliko to ne bude ispoštovano izaći će na još masovnije prosvjede.

“Pristali smo i na opći bod 14, jer smo izračunali da nas manje bod košta, nego postojeći zakon koji sve više devastira mirovinski fond”, naglasio je Trakić.

Umirovljenici su pregovarali s Federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom.

(Fena)


4 komentara

 • I opet su umirovljenike prevarili
  Kakva je mirovina 320 KM i 5 posto povećanje iznosi 17 KM .Žalosno.
  A ljudi radili 40 godina.
  Novim zakonom ukidaju i zajamčenu mirovinu od 434 KM .
  A Rapa predstavlja umirovljenike a ima 2000 KM mirovinu zapravo vara umirovljenike.
  Stari umirovljenici neće dobiti ništa novim zakonom a budući umirovlhejici će pasti na 320 KM samo povlašteni i političari dobivaju 2700 KM mirovine.

 • Parlament ne bi trebao usvojiti ovakav zskon po kojem će istu mirovinu od 320 KM imati budući umirovljenici koji su radili 40 godina i koji su radili 15 godina.to nigdje u svijetu nema.
  Treba minimalne mirovine duplo povećati oko 600 KM i sve ostale računati prema minimalnoj.
  Treba odrediti zajamčenu mirovinu samo onima koji su odradili 40 godina 900 KM tj. u visini prosječne plaće u BiH. Slovenija je punu mirovinu za 40 godina rada odredila 500 eura.
  Treba sva umirovljenike koji su mladi otišli u mirovine i imaju i 2000 KM skinuti sa radničkog fonda jer nisu uplaćivali za mirovinu i nemaju uvjeta za umirovljenje i prebaciti na buđžet jer su ih oni umirovili.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.