Vlada FBiH produžila moratorij na zapošljavanje

Federalna vlada je za još tri mjeseca, do 30.6.2018. godine, produžila moratorij na zapošljavanje.

Riječ je o zaduženju federalnim upravama, federalnim upravnim organizacijama, federalnim ustanovama i drugim federalnim institucijama i službama, naročito Agenciji za državnu službu FBiH, institucijama FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnim ministarstvima, da obustave natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika.

Također, ove institucije su zadužene da do 30.6.2018. godine obustave zaključivanje svih ugovora o djelu. U slučaju neodgodive potrebe, ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu suglasnost Vlade FBiH.

U slučaju neodgodive potrebe, saglasnost za provođenje natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva financija, kao i za zaključenje ugovora o djelu, daje isključivo Vlada FBiH, priopćeno je iz Vlade FBIH.

Suglasnosti za provođenje natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, koje je Vlada Federacije BiH dala prije stupanja na snagu ovog zaključka, ostaju na snazi.

Ranije date saglasnosti za zaključivanje ugovora o djelu ostaju na snazi, neovisno o izmjenama predmeta ugovora. U slučaju promjene broja izvršitelja, novi ugovori o djelu mogu biti se zaključeni isključivo uz prethodnu suglasnost Vlade Federacije BiH.

(Fena)


3 komentara

  • Blago vama kako vam je dobro i odlučujete o mirovinama od 326 KM ,plaćama 410 KM, dječijem od 14 KM i kako to još malo smanjiti jer je po vama puno.

  • Oni sve svoje uposlili i sada moratorij na zapošljavanje….Moratorij je vazda na snazi ako nemaš jaku političku vezu….Zato mladi,školovani ljudi idu vani…U NJemačkoj nema moratorija ,tko je sposoban posla ima…

    • Bas tako najprje rodijaci kumovi itd a ti posteni puce rihtung Njemacka Austrija Kanada Irska neki dan u Irsku otisla obitelj sa 5 djece i to dubli blizanci a drugi brat Njemacka 3 djece ukupno 8 djece malo selo jer nisu imali posla od ovih sto sam naveo Sretan Uskrs svim napacenim obiteljima od srca zelim koji slave Uskrs

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.