Vlada FBiH prodaje hotel i odmaralište na Makarskoj rivijeri

Odlukom Federalne vlade Agencija za privatizaciju FBiH objavila je javni poziv za prodaju dva hotela “Đuro Salaj” i “Valter Perić”, koji su u vlasništvu Federacije BiH, a koji se nalaze u Gracu, na teritoriju Hrvatske.

Oba hotela u prodaju su stavljena zajedno s pripadajućim zemljištem, metodom neposredne pogodbe, a ukupna procijenjena vrijednost iznosi 8.067.531 KM, piše Radiosarajevo.ba.

Hotel “Đuro Salaj” je, u stvari, devastirani objekt, na četiri kata, s ukupnom površinom od 4.448 metara kvadratnih, dok je zemljište koje bi novi vlasnik također kupio površine 6.351 metara kvadratnih. Objekt posjeduje vodovodnu, kanalizacijsku, telefonsku i elektro infrastrukturu, a nalazi se uz samu plažu. Riječ je o vlasništvu Složene organizacije udruženoga rada “Titovi rudnici uglja” iz Tuzle, a prodaje se u zatečenom stanju, prema sustavu viđeno-kupljeno, a njegova vrijednost iznosi 7.038.054 KM.

Drugi objekt koji je stavljenu prodaju je odmaralište “Valter Perić”, koje se nalazi u pasivnom podbilansu gospodarskoga društva JP Elektroprivreda BiH. Ukupna imovina ovoga odmarališta iznosi 368 metara kvadratnih, a na parceli je izgrađen objekt korisne površine 505 metara kvadratnih, na dva kata. Vrijednost ovoga odmarališta procijenjena je na 1.029.477 KM.

Svi ponuđači, skupa sa svojim ponudama, dužni su uplatiti depozit od 100.000 KM, kao i ispuniti ostale uvjete koji su propisani ovim javnim pozivom. Ponude se dostavljaju neposredno ili preporučenom poštom do 14. prosinca, a sve uvjete možete pronaći na stranici Agencija za privatizaciju FBiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.