Svečano obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke

U srijedu 15. studenoga, nakon sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava obilježen je Dan Županije Zapadnohercegovačke, Dan Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Uz nazočnost drugih predstavnika gradske i županijske zakonodavne i izvršne vlasti, vijenac hrvatskim domoljubima položili su Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH, i Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH.

>> Pročitajte i: Skupština Županije Zapadnohercegovačke prekinula započetu sjednicu

Kratku molitvu u spomen na sve žrtve predmolio je fra Vendelin Karačić.

Dan Županije, 18. studenoga, uzet je kako bi se prisjetilo trenutaka i događaja koji su se zbili u povijesti hrvatskoga naroda te kako bi se odala počast onima koji su dali svoje živote u borbi za hrvatsku samostalnost.

Toga dana 1991. godine osnovana je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Osnovana je od strane političkoga vrha Hrvata u Bosni i Hercegovini kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u zemlji.

Dan je to i kada se prisjećamo kako je, nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunoga uništenja, grad Vukovar postao simbol hrvatske slobode oko kojega se okuplja cijela nacija.

Obilježavanje Dana Županije Zapadnohercegovačke zaključeno je svečanim domjenkom u Hotelu “Park” u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)

 


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.