Vlada FBiH poziva predstavnike vlasti i udruga iz ŽZH na razgovor o reviziji

Vlada FBiH je danas prihvatila Informaciju o implementaciji Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite za razdoblje listopad – prosinac i zbirno za 2013. godinu koju će dostaviti predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, kao i uredima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Sarajevu, te objaviti na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata.

Vlada je dala suglasnost Federalnom ministarstvu za predloženi Dinamički plan realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite za 2014. godinu.

Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja i Federalni zavod PIO/MIO su zaduženi da poduzmu organizacijske i sve druge radnje iz svoje nadležnosti u cilju provođenja Dinamičkog plana i da do desetog narednog mjeseca dostave Federalnom ministarstvu mjesečne izještaje.

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost i podršku resornom federalnom ministru za poduzimanje mjera i radnji u cilju otklanjanja administrativnih prepreka i nastavljanja realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite.

Federalno ministarstvo i Vlada Federacije BiH su, svatko u svojoj nadležnosti, poduzeli mjere i radnje na provođenju presuda Ustavnog suda Federacije BiH koje se odnose na zakone koji reguliraju status boračke populacije, te ponovno pozivaju oba doma Parlamenta Federacije BiH da ubrzaju proceduru za donošenje predloženih izmjena i dopuna zakona koje su im dostavljene shodno ovim presudama.

Inače, trend smanjenja broja korisnika prava nastavljen je i u 2013. godini, a to prati i smanjenje isplaćenih sredstava za ove namjene. Danas je ponovno upućen poziv predstavnicima udruga, premijeru i načelnicima pojedinih općina u Zapadnohercegovačkoj županiji za sastanak s Radnom grupom Vlade FBiH na kojem bi se razgovaralo o problemima u provođenju revizije u ovim sredinama, navodi se iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

 • što neko ne kaže zašto je 68 pripadnika HVO-a iz Širokog Brijega obustavljena isplata invalidnina, bez revizije i bez razloga. Helezu majmune

  • da gospodine..u potpunosti se slažem.Svi mi znamo koji smo bili u ratu i koji smo bili korektni,obavili ono što se od nas tražilo a što nam je bila sveta dužnost a ostali smo živi i nismo ranjeni da imamo nekakve posljedice od rata.Nitko nije sačuvao iste živce ,nikome nije bilo svejedno ići na bojište ali hvala Bogu ko je ostao pošteđen pogibije ili ranjavanja nije trebalo švrljati okolo i kupovati te nekakve invalidnine.Isto tako svi mi , svaka babetina zna preko koga se to radilo.I meni osobno je nuđeno ali nisam htio ni čut jer je to sramota i grijeh poradi onih koji hodaju bez ruku i nogu kao npr.moj školski Mićo Lasić s Uzarića i inih..SVIMA TREBA ODUZETI ONO ŠTO NISU ZASLUŽILI PA DA IM MI JE SAM BOG NA GLAVI..ALI ISTO POSTUPITI I KOD “HELEZOVIH “GORE. znači po redu.

    • e moj prika nemoj se ljutit ali nadosireš nije to mića general koji je isto ranjen.Radi se o Mili zvanom Mićo koji je izgubio doslovice pola tjela..ruku , nogu i svašta još..živi u Širokom iznad doma zdravlja a dugo je radio i u Lištu..znači aluzije su ti nula.Mića general se namirio i zna se ko je mića general.ovdje se radi o običnom čoviku.

      • e ovaj ispod piše gluparije.. na…. mu ga m….Bio sam na Vrdima di je i nastradao moj školski ito izvlačeći drugog Uzarćanina koji je bio ranjen ..A ti što pišeš u VIKU i uzimaš tuđe ime, viknem ti ga ž.čeljadi. Eto sad znaš..Popizdim …. kad vidim kako su mnogi smuvali ono što nisu smjeli radi takvih ko što je Mićo.Eto sad pa ko je god muvao i treba mu je oduzet.Jasno.

 • Sutra ce se predsjednik vlade i ministar branitelja zzh nakon dva mjeseca obratiti javnosti povodom obustave invalidnina. Zanima me sta su to pametno smislili pa im je trebalo dva mjeseca da se jave?

  • Ja bih najradije da gosp. Ćosić ponovi govor s zaustavljanja tenkova i da digne revoluciju,,,Al ja sam mali čovjek i a i nisam bio za puštanje tenkova

 • tko got nije ranjen treba mu ukinuti , bio sam od prvog do zadnjeg dana na liniji, zašto ja nemam , zato što nisam imao novaca da sredim kod ovih naših kretenskih doktora i što nisam htio izmišljati bolesti na sebe , svaka čast za svakog invalida ,al vi lažni ih ugrožavate i smanjujete im primanja…

 • Biće gusto u svakom pogledu.Zdenko je dobio koliko ih može ostaviti,a ostalim se ukida invalidnina,mirovina i ostale privilegije tkz.

 • JA BIO OD PRVOG DANA NA RATIŠTU DO ZADNJEG I NEMAM NI PENZIJU NI NIKAKVE PRIVELEGIJE I ŠTAĆEMO SAD ..NIŠTA ZASUKA RUKAVE I RADIO I NISAM KUKAO KUKAJU SAMO LAŽNI INVALIDI PAPIRENI GENERALI

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.