Vlada FBiH ponovno će razmatrati odluku o ograničavanju marži – Jabuka.tv

Vlada FBiH ponovno će razmatrati odluku o ograničavanju marži

Na sljedećoj sjednici Vlade Federacija Bosne i Hercegovine bit će razmotrena optimizacija odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode utvrđivanjem maksimalne marže.

Do tada se postojeća odluka neće primjenjivati, dogovoreno je u ponedjeljak na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH.

Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine, na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima Udruženja poslodavaca FBiH rekao je da je potrebna optimizacija kako nitko ne bi bio na gubitku, odnosno kako bi amortizacija negativnih utjecaja na ekonomiju bila izbalansirana, na optimalnoj razini.

Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH rekao je da su prezentirali zašto je postojeća odluka neprihvatljiva za trgovce i dodao da se nada da će korigirana ili optimirana odluka koja bude donesena u četvrtak biti prihvatljiva. Naglasio je da je pored definiranja maksimalne visine marže potrebno razmotriti i obuhvat proizvoda s obzirom da po trenutnoj odluci on iznosi od 9.000 do 12.000 proizvoda.

Istaknuo je da ranije donesenu odluku neće provoditi, kao i da su zamolili da se zaustave inspekcijske aktivnosti kontrole provođenja odluke dok se ne održi sjednica Vlade FBiH po ovom pitanju, kao i da ostaje neriješeno pitanje kazni koje su zbog neprovođenja odluke trgovci dobili od subote do ponedjeljka, prenosi Avaz.

Vujanović je istaknuo da je Anis Ajdinović, ravnatelj Federalne uprave za inspekcijske poslove delegirao obustavu postupanja po pitanju ove odluke dok ova materija ne bude tretirana odlukom Vlade FBiH. Vlada FBiH prošlog tjedna donijela je odluku o ograničavanju visine marži.

Vlada FBiH ograničila cijene životnih namirnica i naftnih derivata

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ma podignite cijene maksimalno i raselite ovo malo sto je ostalo. Idealna prilika da ostane ovo tajkuna, vladara i da imaju svoj raj i mir. Jos neka se razmnožavaju između sebe.

  • Dasta,, samo podignite cijene,,nek stane ova bolescurina (corona) malo,,sve ce pobjec odavde,,,bože sacuvaj,,ulje 1 litara kod nas od 2,6o KM do 3,2o KM,,
    a u Avustriji 1 lit…2,2o KM,,
    a druge cjene prehrane skoro duplo jeftinije,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.