Vlada FBiH odobrila kupnju šest novih vozila vrijednih 380.000 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donijela je odluku o nabavi novih automobila u vrijednosti od 380.000 KM.

Riječ je o Odluci o davanju suglasnosti za nabavu službenih putničkih automobila za potrebe Federalnoga ministarstva za unutarnje poslove, a kojom se odobrava nabava šest službenih putničkih automobila, piše Radiosarajevo.ba.

Na osnovu te odluke bit će nabavljena vozila: Putničko kombi vozilo s devet sjedišta, maloprodajne cijene do 90.000 KM, uključujući i dodatnu opremu – 1 vozilo; Srednja klasa koja obuhvaća putničke automobile maloprodajne cijene do 60.000 KM, uključujući i dodatnu opremu – 4 vozila; Specijalno teretno motorno vozilo za prijevoz eksplozivnih materija ADR kategorije maloprodajne cijene do 50.000 KM, uključujući i dodatnu opremu – 1 vozilo.

Sredstva za nabavu ovih vozila osigurana su iz sredstava Uprave policije, pod stavkom “Nabava opreme”, odnosno iz cjelokupnoga proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, stoji u objavi u Službenom listu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.