Vjerovali ili ne,ovaj se automobil još uvijek proizvodi

Ruski UAZ-450 pojavio se početkom 1958. godine u dvjema varijantama – s pogonom na stražnje i s pogonom na sve kotače, u obliku minibusa i ambulantnoga vozila. Osim po pogonu na sve kotače, zbog povišena je podvozja bio poznat po dobrim terenskim mogućnostima. Prva značajna promjena dogodila se 1965 godine kada se ime promijenilo u UAZ-452V.

Zanimljivo je kako se ovaj automobil i dan-danas proizvodi u gotovo identičnom obliku kakav je bio i prije 60 godina. Posljednji je redizajn doživio 2016. godine, u ponudu opreme su dodana grijana sjedala sa mogućnošću uzdužnoga podešavanja, a instalirana je i poboljšana izolacija od buke i vibracija.

Promijenjena je i ploča s instrumentima, a sada ga je moguće kupiti u malo više karoserijskih izvedb, kao naprimjer pick-up s dvojim vratima (452D), ambulantsko vozilo (452A)… Modeli su opremljeni 2,7-litrenim benzinskim motorima sa 112 KS i 198 Nm okretnoga momenta i petstupanjskim ručnim mjenjačem. Cijena osnovnoga modela u Rusiji je oko 8850 eura, a u Njemačkoj se može uvesti za otprilike 20.000 eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.