Vjerovali ili ne: Kažnjeni suci i delegat, a kazna im istječe pred nastavak prvenstva

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj u Sarajevu razmatrala je prijavu Komiteta za natjecanje NS BiH po osnovu izvještaja službenih lica s prvenstvenog susreta 18. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Mladosti (1:1).

Utakmica je odigrana 30. studenog u Mostaru, a Komisija je donijela odluku da se kazni glavni sudac Danije Bojo, zatim njegovi asistenti Strahinja Vuković i Josip Čolić, četvrti sudac Adis Mulahasanović, posmatrač suđenja Vlado Liščinski i delegat Željko Grbić.

Svih šest aktera kažnjeno je vremenskom zabranom vršenja funkcije od dva mjeseca, počevši od 23. prosinca te novčanom kaznom od 500 KM.

Međutim, u ovoj odluci se vidi sva bizarnost Nogometnom saveza BiH i Disciplinske komisije budući da je u tijeku zimska pauza u Premijer ligi BiH.

Nastavak natjecanja u elitnom rangu bh. nogometa zakazan je za kraj veljače, što znači da će kazna šestorci isteći upravo kada i počne proljetni dio prvenstva, prenosi Klix.ba.

Inače, na dušu sudijama, posmatraču i delegatu stavlja se prekršaj obmanjivanja i dovođenja u zabludu na susretu između Zrinjskog i Mladosti.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.