Vitez: Pobjeda ”Programa za 10” garantira ostanak mladih u Bosni i Hercegovini

Narodna stranka Radom za Boljitak u ponedjeljak je u Vitezu održala predizborni skup u kojem je predstavljen ‘Program za 10’ te kandidati ove stranke za Opće izbore.

”Vaše večerašnje prisustvo govori o tome da je i Vitez odlučno započeo povijesni proces promjena Ustava FBiH. Ukidanjem kantona vama će biti bolje, meni kao mladom pojedincu će biti bolje i svim mojim vršnjacima za čiju ću se budućnost izrazito boriti. Nedopustivo je više da nam uništavaju mladost, budućnost i život općenito. Mladi odlaze iz države, nezadovoljni su, ali ja neću otići, ja ću se borit jer je ovo moja zemlja i želim ovdje živjeti sa svojom generacijom. Nemojte trpiti. Izađite na izbore 12. listopada i glasajte za ukidanje kantona i doprinosa na plaće kako bi osigurali uvjete za ekonomski oporavak i nova radna mjesta”, poručio je sinoć na proslavi Boljitka povodom povijesnog početka procesa promjena Ustava FBiH i ukidanja kantona, tajnik Mladih za boljitak i kandidat za Skupštinu SBŽ-a Boris Ljuboje.

U Vitezu su jučer tijekom dana Mladi za boljitak SBK organizirali i potpisivanje peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”. Nakon nesebične podrške građana ovog privrednog centra Središnje Bosne peticiji Boljitka za ukidanje kantona, Vitežani su se i u velikom broju odazvali proslavi povodom početka procesa ukidanja kantona koju je svojim prisustvom uveličao i predsjednik Boljitka, zastupnik u ZD PSBiH i kandidat za PSBiH Mladen Ivanković Lijanović.

”Vi večeras potvrđujete ispravnost Boljitkovog pobjedničkog Programa. Hvala vam što ste večeras rekli ‘ne’ politikama izolacije i osiromašenja BiH. Boljitak kao jedini višenacionalni faktor u BiH uvijek je svojim biračima i građanima nudio konkretne programe s konkretnim rješenjima. Program za 10 za mandat 2014.-2018. upravo govori što Boljitak želi ostvariti. Osnova ovog programa je ukidanje kantona i jačanje lokalne uprave i samouprave. Vitežani, mi u BiH imamo slučaj da nam se na malu i nejaku privredu nadvio veliki državni aparat zbog čega nam mladi odlaze iz zemlje. Mi to nećemo dopustiti. Ukinut ćemo kantone, ojačati lokalnu samoupravu, uštedjeti novac i isti kao i naš trud preusmjeriti u otvaranje novih radnih mjesta i vratiti ljudima vjeru i nadu u život od njihovog rada. Mlade ćemo zadržati na rodnoj grudi. Ovu katastrofalnu situaciju moramo mijenjati. Mladi ljudi će ‘Programom za 10’ dobiti budućnost, a stari sigurnost. Sudbina BiH se piše 12. listopada i pobjeda Boljitka će omogućiti da mladi ostanu u BiH i žive od svog rada. Onima koji pokušavaju da nas zaplaše poručujemo da smo jači nego ikad i da nas neće zaustaviti na našem putu na kojem BiH vodimo ka boljitku”, rekao je Mladen Ivanković Lijanović.

”Kao prosvjetni radnik kad se susretnem sa svojim bivšim učenicama sve više njih se žali na stanje u državi i ima želju za odlaskom iz BiH. Već 20 godina netko sa nama manipulira i utjecao je na odlazak Mladih, na BiH bez mladih, a bez njih BiH nema budućnosti. Već 20 godina loše politike uništavaju privredne i poljoprivredne resurse Središnje Bosne. Boljitak svojim prijedlogom ukidanja kantona jamči ravnopravnost svim narodima i prije svega ekonomski i socijalni oporavak svih građana bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu raznolikost. Kantone ćemo ukinuti uz vašu podršku dragi Vitežani, jer vi više ne smijete biti žrtve manipulacije”, poručila je sinoć u Vitezu Karolina Pavlović, izaslanica Boljitka u DN i kandidatkinja Boljitka Skupštinu TŽ.

Na proslavi prisutnima su se predstavili i ostali Boljitkovi kandidati za Opće izbore 2014. godine. ‘Plava revolucija’ svoj put dalje nastavlja svojim plavim autobusom prema ZDŽ gdje će sutra, 8. listopada 2014. godine u Zenici održati proslavu povodom povijesnog početka procesa ukidanja kantona, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za Boljitak.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.