Vištica: Sad mi je jasna mamina rečenica kako je Mostar nekad bio kulturan grad

”Večeras dobivam pljusku iz mog rodnog grada. I boli. Toliko toga sam ostavila dolje, toliko toga… Toliko toga za taj grad!”, objavila je na svom Facebooku hrvatska glumica iz Mostara Ornela Vištica.

Glumica je navela kako je ostala šokirana nakon što joj je majka priopćila situaciju koju ima s kućnim savjetom u zgradi na Aveniji.

Moja majka živi još uvijek u Mostaru, na devetom katu već 40 godina, večeras me zove uzrujana, šalje mi dokumente da su četiri predstavnika kućnog savjeta sročili takvo nepismeno, nažvrljano pismo u kojem se doslovno pod svojevrsnom prijetnjom ucjenjuje moja majka i susjeda, koja zajedno s mojom majkom živi u zgradi više od 40 godina (osim ratnih godina), dok još pojedini predstavnici stanara nikad nisu zakoračili u zgradu na vrhu Avenije.

Za neke sitne, bijedne novce traži se od moje majke plaćanje sanacije terase na kojoj moja majka drži pet lončanica cvijeća. Pišu da će joj zapečatiti pet lončanica. Tako je plaše, zastrašuju… iznuđuju… Četiri frajera. I da mora do točno određenog sata uplatiti novac. Sram vas bilo. Udarajući na moju majku udarate u moju najbolniju točku, napisala je na Facebooku.

Ornela je dodala da ono što pojedinci rade pod krinkom kućnog savjeta kamere trebaju zabilježiti.

Poželim prodati stan u kojem sam odrasla, jer mi se takvo neljudsko ponašanje i ophođenje prema jednoj ženi gadi. Ovo je za tužbu i za kontaktiranje svih odvjetnika. Sram Vas bilo! Svega se nagledah, ali ovakva vrsta primitivizma je prestrašno! I tek sad mi je jasna ona mamina rečenica … kako je nekad Mostar bio kulturan grad…, napisala je glumica Ornela.

Večeras dobivam pljusku iz mog rodnog grada.
I boli. Toliko toga sam ostavila dolje, toliko toga….Toliko toga za taj…

Objavljuje Ornela VisticaČetvrtak, 18. veljače 2021.

(www.jabuka.tv)


34 komentara

  • Ne, nego zena govori ono sto je najveci problem u mostaru, ako zivis na zadnjem katu tvoje je da mansardu obnovis, nece nitko drugi da sudjeluje, ako zivis u prizmelju tvoje je da vrata obnovis. Nema ono sto je nekad bilo, svi zajedno sve rade. I to zena hoce reci, a ne da ona ne zeli platiti

   • Nije istina, mansarda je od sivh nas, istao kao i ulazna vrata, lift, pumpe za vodu…
    Zgrada je kolektiv i tako se treba ponašati

   • Upravo to i je problem, što Ornelila mama ne želi dati novac za obnovu mansarde jer “mansarda nije njezina”…Nitko ne traži od mame da sama obnavlja mansardu, već da dadne jednak dio novca kao i svi ostali stanovi u zgradi. Ali eto, to je problem stanovanja u zgradi, 30% stanara neće da sudjeluje u zajedničkim sanacijama zgrade a zakona nema da ih natjera.

 • Pa platai održavanje zgrade kućnom savjetu kao svi, a ne iz metropole dijeliti pamet. U Zagrebu svi moraju platiti režije , a ovdje ne, a još bi držali cijeće. Mlada damo, ovo je kolektiv i zgrada sviju nas, tako se treba i ponašati. Lp

 • Danas se održavanja zgrada,kvarovi plaćaju iz pričuve stanara .Zato mi nije jasna ova priča da baš traže od nje kao pojedinca da sam nešto plati.Ovo da je Mostar nekada bio kulturniji grad stojii ne samo za Mostar nego i druge gradove.Migracije tijekom rata kad se s “brda”spustilo svega i donjelo svoj način života.

 • Kućne režije plaćaju svi stanari koji žive u objektu.
  Mansarda objekta je vlasništvio i obveza svih stanara,jednako kao što su i temelji objekta vlasništvo i obveza svih stanara.
  Dalje je lako razlučivati stvari.

 • Bolje cvijece vec smece👏👏💕BRAVO ORNELA i da joj sta naplate. Ne odnosi se to na redovno placanje kucnog savjeta vec procitajte malo bolje o cemu se radi. To je krivicno djelo

 • tako je Ornela. ti tribas uvijek izaci na teren kada je nered u pitanju. i reci svima sve. divimo ti se kako opstajes medju svim tim idiotima.

 • Boze jada,pa ženo pomozi mami bez publiciteta,ako je napadaju zatrazi pomoc policije,imamo svi takvu vrstu problema,postala si vegeta iz Mostara!

 • Ornela, plati mani fasadu i ne sercukaj. Vi ste navikli sve besplatbo dobiti pa sada frka. Dobro ste zarađivali pa imate cime mamici si pomoci, a ne javno frkati na sve i svasta.

 • Ha, Ornela nešto kao otkrila, pa se čudi ko pura dreku!?
  Svugdje ima ovakvih i onakvih ljudi. Dobrih i loših. Svugdje ima domaćih, fetivif….te došla, dotepenaca,vlaja i sl.
  Ali treba li radi toga ići u novine,javnost,portali? Šta će sada, mami biti lakše. Bolje?
  Ajd’ ornela, odi radi nešto

  • Uša tamo,seljačiću jedan jadni.
   Nemojte dolaziti ovamo studirati,raditi,u bolnicu,u Mepas.
   Ne može se od vas disati i još mi spominješ ciganiju.
   Bljak!!!!!!!

 • Ništa ova „prava mostarka“, nije zapravo rekla.

  Kakve veze sa redovitim, komunalnim obvezama ima što eto netko „40 godina tu živi“. Kao da nakon 40 godina ima jedna ili više godina „gratis“, što li, pa onda nisi više dužan izmirivati redovite obveze.
  Nepismenost i stanarsko pravo nemaju veze jedno s drugim. Nepismeno sročeno pismo ne mijenja suštinu istoga, odnosno konkretna problema, ako dakle isti postoji, ali o problemu se ovdje uopće ne govori već se moralizira. I pismen i nepismen čovjek jednako dakle mogu kupiti stan, stanovati, i jednako su dužni izmirivati svoje redovite obveze prema zajedničkim dijelovima zgrade, poštovati kućni red itd., a na što se sve ne stječu neka posebna prava i povlastice protekom vremena od 40 godina, ili kako, barem ne u gradu i nekom gradskom smislu odnosno u kozmopolitskim sredinama koje funkcioniraju po principima jednakosti pred zakonom.
  Dotična, „prava, rođena mostarka, koja je toliko dala za grad“, ništa zapravo konkretno o nekom problemu ne govori već se ponaša tipično malograđanski, „okolo, pa na šarena vrata“.

  • Dosle u Mostaru uredno odnesu smece do kontenjera, dok rodjeni Mostarci bace gdje stignu. Uvjerio se vise puta. Okolni gradovi su uredni i koliko toliko se odrzavaju za razliku od Mostara tako da…

 • Za svaku pohvalu gospodza je dobro rekla za Mostar pun seljacina koji kroje sudbinu sta bi i kako trebalo , prvo bi trebalo dovest red u grad pa onda se baciti na sredzivanje zgrada

 • Problem u Mostaru kao i u ostatku regije je da se svak smatra bitan za nesto , da je svak nesto vazan i kao da drugi netko nesto mora jer ja tako kazem bla bla..o kuturi , moralu , odrzavanju zgrada bi se moglo pisati danima.

 • Ne znam ima li gorih parazita, razvratnika i ikebana od ovih glumaca, a sve pod okriljem ‘kulture’…
  Kulturna je moja majka što je rodila, hranila i odgojila petero djece i uvijek bila nasmijana i vesela. Pomagala druge i nikada tražila pomoć, hvala Bogu…
  Za razliku od prvo pomenutih koji cijeli život su na državnim jaslama, pa i cijele generacije… Nazivaju se ‘elitom’, a nas radnike i čestite porodice, zaostalim, niže vrijednim i nedostojnim javne rasprave i ljudskih prava…
  Ali mi smo ih i ‘uzdigli’….

 • Zato ste ti i tvoj lega emerik govno gudelj itekako kulturni. Vidi se kad van se ime upiše na google. Ko nebiruje nek provjeri.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.