Više od milijardu preuzimanja Skypea za Android

Posljednjih godina bitka za prevlast u području onoga što nazivamo VoIP komunikacija doista se zahuktala. Korisnici imaju izbor između sve većeg broja uglavnom vrlo kvalitetnih aplikacija, što je u svakom slučaju odlična vijest, baš kao što je odlično znati da je većina tih aplikacija potpuno besplatna. Ipak, kroz sve ove godine jedna od aplikacija se zadržala među vodećima, a dokaz tome su i poprilično impresivne brojke. Riječ je o aplikaciji Skype, koja je, vjerovali ili ne, na tržištu prisutna od – 2003 godine!

Te godine, točnije 29. kolovoza 2003. pojavila se prva javna beta verzija Skypea, sve nakon toga je povijest. Mnogi su zaboravili da je Skype prije šest godina kupljen od strane Microsofta, koji je u to vrijeme za vlasništvo iskrcao 8,5 milijardi američkih dolara, što je ogroman iznos, pogotovo ako se zna da je Microsoft za kupovinu dijela Nokije koji se bavio mobilnim uređajima platio 7,9 milijardi dolara. . Iako su mnogi bili otvoreno nezadovoljni što Microsoft u svoj portfelj dodaje i Skype, činjenica je da su u Redmondu ovoj aplikaciji posvetili punu pažnju, jer se Skype godinama konstantno nadograđuje, uvode se nove opcije i radi se na poboljšanjima.

Prema pisanju portala GSM Arena, Skype je posebno omiljen među korisnicima Googleovog mobilnog operativnog sustava Android. Jer, prema službenim podacima iz Googlea upravo ovih dana probijena ja magična brojka od milijardu preuzimanja Skypea na Androidu! Prije četiri godine Skype na Androidu preuzelo je 100 milijuna korisnika, a 2015 godine je Skype na najpopularnijem mobilnom operativnom sustavu na svijetu stigao do 500 milijuna preuzimanja. Očigledno se radi o postojanoj kvaliteti, inače brojke sasvim sigurno ne bi bile ovakve, prenosi Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.