Više od 35.000 volontera iz cijele BiH danas se priključilo akciji „Let’s do it – Očistimo zemlju za 1 dan!

Nakon okončane akcije „Let’s Do It – Očistimo zemlju za 1 dan“ koju je provelo Udruženje građana „RUKE“ iz Sarajeva u suradnji s Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, a u kojoj je uzelo učešće preko 97 općina u Bosni i Hercegovini možemo reći da je bila itekako uspješna.

Prema neslužbenim podacima koji su do sada prikupljeni, na prostoru države se okupilo preko 35.000 volontera, te je prikupljeno više od 40.000 vreća smeća. Akcijom je ostvaren veoma bitan cilj: podigla se Bosna i Hercegovina na noge i ujedinila s jednim zadatkom – čišća i ljepša BiH!

Pored toga, ostvareni su i ostali ciljevi:

Napravljen upotpunjeni registar ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine;
Podignuta ekološka svijest građana i građanki ove države,
Napravljen funkcionalan network nevladinog i vladinog sektora, privrednih subjekata i građanstva, škola, fakulteta, akademske zajednice, medija i drugih subjekata te međunarodnih institucija.
Akciji se odazvao i veliki broj veleposlanika, kao i vladinih dužnosnika diljem Bosne i Hercegovine kao i prijatelji projekta iz sektora privatnih firmi te predstavnice globalne akcije „Let’s Do It World“, Piret Mikkelsaar i Tiina Urm, koje su došle iz Estonije.

Generalni partner akcije „Let’s do it“ je kompanije . Rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije ove kompanije g. Vanja Gavran izjavio je: „Ponosni smo što smo kao generalni partneri mogli biti dio ove velike akcije čišćenja naše zemlje. Slogan HT Eronet je „Jer vrijedi“ ali se on može primijeniti i za ovu akciju jer zbilja vrijedi. Ne samo što smo financijski podržali organizaciju projekta, već smo se potrudili da što više naših djelatnika bude u akciji i da time daju svoj doprinos i primjer. Organizatorima, svim lokalnim timovima i volonterima od srca čestitam i poručujem da ćemo i iduće godine biti s njima“.

Nadamo se da će ova akcija postati tradicija u Bosni i Hercegovini, te da ćemo je iduće godine zajedničkim snagama podići na još viši nivo!

S poštovanjem,

UG „Ruke“
UG „Mozaik prijateljstva“

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.