Više od 200 ljudi buši najduži i najskuplji tunel u BiH

Izgradnja tunela Vijenac na dionici autoputa na koridoru 5C, od Drivuše do Kaknja, trebala bi biti završena do početka veljače 2014. godine, a do sada je iskopana jedna trećina tunela čija je ukupna dužina tri kilometra, piše Dnevni avaz.

Vrijednost projekta iznosi 62 milijuna eura, a iz tvrtke „Primorje”, koja je izvođač radova, vjeruju da će se do kraja godine spojiti sjeverna i južna strana. Ekipa Dnevnog avaza prva je ušla u tunel koji će biti najduži objekt takve vrste u BiH.

Šef gradilišta Bože Talić rekao je jučer za Avaz da je izgradnja tunela Vijenac najskuplji i najveći građevinski objekt u BiH.

–  Radimo 24 sata u dvije smjene. Odmora nema. Radimo i za praznike. Angažirano je više od 200 ljudi, desetine velikih strojeva, četiri bušilice, devet bagera, 12 kamiona… Ovo je najveći građevinski projekt u BiH. Riječ je o tunelu koji će zadovoljavati najsuvremenije europske standarde – rekao je Talić.

Prema njegovim riječima, tunel Vijenac spada među pet najdužih u bivšoj Jugoslaviji, a ono što je najvažnije – bit će jedan od najsigurnijih.

– Tunel će imati devet pješačkih ulaza za evakuaciju, dvije trake za vozila u slučaju bilo kakve nesreće. Bit će povezan videonadzorima. Imat će radiodojave. Sve će biti uvezano u jedan elektronski sustav na Drivuši, s kojeg će se sve nadgledati. Posebna je priča hidrantska mreža i zaštita od požara – kaže Talić za Avaz.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.