Više od 150 pripadnika policijskih agencija ušlo u Gornju Maoču: Uhićene vehabije

Prema informacijama koje dobivamo s terena, više od 150 pripadnika različitih policijskih agencija jutros je ušlo u Gornju Maoču radi pretresa koji se odvija na više lokacija. Uhićeni su Nusret Imamović i njegov brat Eldin.

Aktivnosti se provode sa ciljem prikupljanja dokaza u predmetu koji se vodi protiv  Mevlida Jašarevića osumnjičenog za teroristički napad na Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U cilju istrage, Tužiteljstvo BiH ne može dati više informacija.

Gornja Maoča predmet je opservacije domaćih službi policije i Tužiteljstva BiH  jer je u ovoj takoreći eksteritorijalnoj zoni koja je pod kontrolom vehabijskog pokreta i njihovog neformalnog vođe Nusreta Imamaovića i do sada u nekoliko navrata registrirano djelovanje koje je u potpunoj suprotnosti s domaćim zakonima. Podsjećamo, upravo je terorista Mevlid Jašarević u pohodu na Američko veleposlanstvo s istomišljenicima krenuo iz Gornje Maoče.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Poštovani,Samo jedna poruka za sve vas Jadno je BH plinvaje kad BH savezi nisu u stanju organizovati elektronsku obradu podataka i dozvoljavamo da nam autsajderi pametuju i vode’ naše plinvaje i zarađuju na nama. Ovo takmičenje je odlično i bilo bi daleko kvalitetnije za sve plivače da ima više ovakvih takmičenja, a ne onih gdje se pliva samo 50 ili 100 metara, što uopšte ne pokazuje pravu spremu i mogućnost plivača.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.