Više od 150 biciklista hodočastilo svetom Anti

Oko 150 biciklista i ljubitelja biciklizma sudjelovalo je u 7. Hodočašću na biciklima u čast svetog Ante, u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Društva pedagoga TZK Ljubuški te biciklističkih klubova Brotnjo, Ljubuški i Mostar.

Hodočašće se održalo u nedjelju, 7. lipnja, u sklopu devetnice i pripreme za blagdan svetog Ante koji se slavi 13. lipnja.

Biciklističko hodočašće započelo je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a nešto prije 11.00 sati biciklisti koji su krenuli iz Mostara pridružili su se biciklistima koji su se okupili na Broćanskom trgu u Čitluku te krenuli prema Međugorju.

Nakon dolaska u Međugorje biciklisti su se ispred crkve svetog Jakova kratko zadržali u skrušenoj molitvi, osvježili te nastavili svoj put ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta svetog Ante gdje je uslijedio blagoslov i krunica svetog Ante koju je predvodio fra Velimir Mandić.

Druženje je nastavljeno u prekrasnom ambijentu Čeveljuše. Ovo biciklističko hodočašće iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma spajajući slogan pod kojim se održava “U zdravom tjelu zdrav duh” te promičući ono najljepše u biciklizmu, a to je rekreacija i druženje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: