Više od 1000 natjecatelja na Borsa Open 2012

Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva grada Mostara i države, biti će organizator velike sportske manifestacije u gradu na Neretvi. Naime, JK Borsa organizira 3. međunarodni judo turnir „Borsa OPEN“ koji će se održati u subotu 06.10.2012. godine u sportskoj dvorani „Bijeli Brijeg“. Na turniru će nastupiti dijeca od 9 do 13 godina, pa i malo zreliji uzrasti kadeti do 15 godina, i juniori do 20 godina.

Već najjavljenje zemlje koje će doći su: Hrvatska, Nizozemska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Mađarska, Albanija, Slovenija, Švedska i domaćini iz BiH, a organizatori očekuju čak od 800 do 1000 natjecatelja. Sam početak natjecanja biti će nakon postrojavanja klubova i otvaranja turnira, točnije u 10.30h.

Turnir će otvoriti predsjednik Sportskog saveza grada Mostara – Hasan Šišić, koji je mnogo pomogao pri organizaciji samog turnira. Turnir će se odvijati od najmlađih uzrasta ( djecaci i djevojcice do 9 godina), pa sve do malo zrelijih natjecatelja, juniora i juniorka do 20 godina, koji će nastupiti tek predvečer.

Prošlogodišnji 2. međunarodni judo turnir doživio je veliki procvat kada je u sportskoj dvorani „Sjeverni Logor” okupio džudaše iz 7 europskih zemalja , a ukupno je bilo 750 boraca iz 69 klubova. Natjecanje je trajalo od 10h do 22h, sve je proteklo u fer i korektnom ozračju, a pojedini klubovi iz inostranstva su ostali još koji dan poslije natjecanja, kako bi razgledali Mostar i Hercegovinu.

Judo turnir „Borsa OPEN” u vrlo kratkom periodu, dobiva veliku tradiciju i popularizaciju u svijetu judo-a. Osnovni razlog tomu su svakako mnogobrojna odličja i priznanja koje mladi sportaši iz ovog kluba osvajaju širom Europe. Naglasimo samo da je JK „BORSA” za predhodnu godinu „vlasnik” najuspješnijeg kadeta (Petar Zadro) grada Mostara, najuspješnijeg juniora (Franjo Zadro), najuspješnije djevojčice (Marija Zelenika) i najuspješnijeg sportskog radnika (Željko Zadro).

„Prije svega mislimo, da će ova manifestacija probuditi malo sportskog duha u Mostaru, što je i cilj samog natjecanja jer jednostavno , želimo promovirati sport općenito i zdrav način života, kako bi mlade sklonili s ulice i pokazali im ispravan put. Samim tim je i ovaj turnir organiziran najviše za mlađe uzraste. Judo je jedan od vrlo atraktivnih olimpijskih sportova koji je jako zastupljen u svijetu, ali u gradu Mostaru tek u zadnjih par godina doživljava procvat zbog velikih rezultata koje prave članovi našeg kluba. Mnogo rada i truda ulažemo i stvorili smo veliku judo obitelj u ovome gradu koja doživljava uspjehe na svakom području. Nadamo se da će napredak kluba i dalje rasti, a turniri koje budemo organizirali da će biti sve veći i veći.” kazali su organizatori natjecanja (JK BORSA).

Organizatori turnira su se najviše htjeli zahvaliti Sportskom savezu Grada Mostara i gradu Mostaru, koji im je izašao u susret i dosta pomogao pri organizaciji turnira, također se zahvaljuju svim sponzorima koji su prepoznali dobrobit i kvalitetu projekta te tako na neki način podržali ovaj turnir.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj turnira.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • I became honored to obtain a call coming from a friend as he identified the important points shared on your own site. Looking at your blog write-up is a real amazing experience. Thanks again for taking into consideration readers like me, and I hope for you the best of achievements as being a professional in this arena.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.