Više nema balkanske rute za ilegalne migrante

Balkanske migracijske rute više nema, a Slovenija će ubuduće u zemlju puštati samo one osobe koje imaju odgovarajuće dokumente za ulazak u schengensko područje, izjavio je nakon završetka summita EU-a o migrantskoj krizi slovenski premijer Miro Cerar.

“Summit je uputio vrlo jasnu poruku svima onima koji krijumčare izbjeglicama i ilegalnim migrantima da balkanska ruta više ne postoji”, kazao je Cerar u izjavi nakon završetka sastanka europskih lidera u Bruxellesu, prenosi Hina.

U službenim zaključcima skupa navedeno je da se “nezakoniti tokovi migranata završavaju”, dok je prijedlog zaključka da je “balkanska ruta od sada zatvorena”, za koji se zauzimala i Slovenija, ispušten, no Cerar je kazao da je smisao zaključka s kojim su se na kraju složili svi voditelji zapravo isti.

“Istina, zaključak je ponešto preformuliran, ali je smisao još uvijek isti, balkanske rute za ilegalne migracije više nema”, kazao je slovenski premijer.

To, prema njegovim riječima, znači da će sve države na putu kojim su se “iregularne”, odnosno nezakonite migracije prema srednjoj Europi odvijale ubuduće takve osobe odbijati primiti, a Slovenija će danas ili sutra u cijelosti primjenjivati schengenska pravila pri odobravanju ulaska u Sloveniju, što znači da one moraju imati potrebne odgovarajuće dokumente za ulazak u schengenski prostor.

Ukoliko se u Sloveniji zatekne strani državljanin koji zatraži azil, ona će unatoč tome što je prošlog tjedna zaoštrila i skratila postupke za one koji traže međunarodnu zaštitu, poštovati europske standarde i izvršiti odgovarajuću proceduru radi provjere ispunjava li takva osoba uvjete za dobivanje azila, kazao je nakon summita slovenski premijer Miro Cerar.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

 • Sramotno je ovo što Europa sebi dopušta pod turskim ucjenama i prijetnjama. Zar je Europa dužna primiti ijednog migranta ili izbjeglicu? Nije dužna i ne mora primiti nijednog migranta a kamoli milijune onih koji dolaze da joj budu na grbači i da joj sutra stvaraju probleme , koji će prije ili kasnije eskalirati u ulične nerede i kaotično stanje. Namjerno se dovlače milijuni radikalno orijentiranih stanovnika arapskih zemalja, koji kršćanstvo ne mogu očima vidjeti ni podnijeti i danas-sutra dok se malo snađu i primire činit će sve da šire svoju nazadnu vjersku ideologiju, od koje se Europa branila i obranila više od tisuću godina. Zašto ne idu u Saudijsku Arabiju, Katar ili KUVAJT .?
  Sve su to iznimno bogate države, koje nisu bogate svojom pameću ili tehnološko industrijskoj naprednoj obrazovnoj strukturi, nego naprotiv bogati su zato što pukim slučajem leže na nafti, za koju nisu do nazad 50 godina ni znali da postoji. Takve bogate arapske zemlje ne žele milijune tih istih sunitskih arapskih migranata , jer znaju o kakvim je ljudima riječ. Istima kao što su i oni sami. Neobrazovani , vjerski zatucani i problematični. Zato ih ne žele ni vidjeti blizu sebe nego ih trpaju Europi koja glumi lažno milosrđe i fingiranu demokraciju , koja će se najposlije razbiti o glavu upravo djeci, i unucima onih istih europljana ,koji sad pod pritiskom raznih ljevičarskih i masonskih udruga ,nastoje što više tih arapskih migranata dovući u Europu. Upravo će djeca i unuci današnjih stanovnika Europe proklinjati dan kada su njihovi očevi, majke ili bližnji dopustili ulazak toj osvajačkoj hordi kroz vrata Europe u novu invaziju na Europu. Zanimljivo je gledati sve te arapske mladiće pa i one starije, kako se cere pred kamerama i kako govore da im je cilj oženiti Njemicu, Šveđanku ili Nizozemku , praviti joj djecu i nakalemiti ih na radikalan vehabijski islam. Kao da su s nekog horor filma sišli, misle da ih Njemice, Bavarke, čekaju na granici raskrečenih nogu , kako reče vrsni politolog i znanstvenik dr. Tomislav Sunić.
  Donijet će Europi saamo jad i bjedu.Zatucanost, radikalizam, terorizam i drogu. Kriminal na svakom koraku -to je ono što čeka Europu s njima.
  Njemačka se ponaša suludo. Kao da su oni radi onog luđaka Hitlera i tragedije iz 45 god. dužni do Sudnjeg Dana , primati deponij svijeta u sebe i plaćati ceh poradi politike koja je svoj kraj imala prije više od 70 godina.
  svaka država ima pravo i obvezna je braniti svoje granice, svoj narod i ustavno pravvni poredak. Ne mogu tu nikakvi migranti biti nikakava iznimka.
  I na kraju gledan jutros na HTV,ugosta Joška Morića , nekog kvazi stručnjaka ko fol za sigurnost. Jadna je Hrvatska ako je onakvi stručnjaci savjetuju i brane ili se pak brinu za nacionalnu sigurnost. Svo njegovo izlišno i uzaludno znanje , da ne uporabim neku težu riječ , stavim na jedan list papira, presavijem ga kao onaj ustaša iz Vrdoljakove-Duge Mračne Noći,- i provrtim rupu i nabijem ga na neku stvar!Po njemu , stručnjaku za nacionalnu sigurnost Jošku Moriću(nije bilo tek se sad vidi nimalo lako pokojnom HRVATSKOM predsjedniku FranjiTuđmanu sa onakvim likovima stvarati i izboriti se za samostalnu državu), dakle po njemu ,-nitko te migrante ne može zaustaviti na njihovu putu(pohodu)na Europu. Očito tip ili je bedast ili je prešao u novokomponirane ljevičare ili je zbunjen brojnošču istih?
  Kako sam kaže , vojska nema šta tražiti na granici prilikom dolaska migranata. Tip ili je lud ili mu smrde noge. Primjer Slovenije, Mađarske,Makedonije njemu ništa ne znači. Kad je netko slijep , džaba ti govoriti .
  Jadni smo ti mi do Boga ako nas onakvi uhljebi i stručnjaci savjetuju dok pjevaju uspavanke , koje će nas otrijezniti tek kad se probudimo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.