'Violeta' ne odustaje od izgradnje tvornice u Livnu

Realizacija projekta izgradnje tvornice za proizvodnju papira u industrijskoj zoni Begovača kod Livna do daljnjeg je na čekanju, priopćeno je iz Violete d.o.o Tomislavgrad.
Sporost administracije pri ishodovanju potrebnih dozvola za početak građenja s jedne strane, kao i problemi oko osiguranja potrebnih izvora energije s druge strane, značajno su utjecali na sam početak gradnje, navodi se u priopćenju.
Navodi se i to da izvor vode još nije osiguran tj. na lokaciji nema dovoljno vode da bi proizvodnja funkcionirala i s ostalim spomenutim okolnostima uzrokovali su kašnjenje projekta.
“S tim u vezi odnos ponude i potražnje na tržištu celuloze se značajno promijenio. Na sve te turbulencije također utječe recesija koja je još uvijek prisutna u cijeloj Europi i kad je riječ o planiranoj investiciji ne možemo zanemariti navedena događanja”, stoji u priopćenju.
Kako se dalje ističe u priopćenju, tvrtka “Violeta” ne odustaje od investiranja u općini Livno, već tim njihovih stručnjaka radi na prilagodbi projekta opciji korištenja energije Sunca.
Iz Violete ističu kako bi navedena preinaka projekta bila ekonomski isplativa i ekološki prihvatljiva.
Inače, Općina Livno je ranijih godina donijelo rješenje o dodjeli građevinskog zemljišta površine 150 duluma na lokaciji Begovača kod Livna tvrtki “Violeta” gdje bi tvrtka u razne proizvodne djelatnosti uložilaoko 35 miljuna eura te zaposlila oko 300 djelatnika.

1 komentar

  • pizda im materina nek ljudima plati ono što rade,gore nego u gulagu ljudi rade do 8.oo na veče a on ne zna šta će od para kako može svoje hrvate te jadnu dijecu tako iskorištavat .Sad da upitate mišljenje o toj firmi svak će reć bezobrazluk kako može u crkvu ući a tek moliti bogu.Sramota,sramota

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.