Viktor Orban: Pred Europom je povijesna zadaća – moramo braniti kršćansku kulturu

Ove godine  je pred europskim zemljama povijesna zadaća obrane kršćanske kulture, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za list Magyar Idok objavljenom u subotu, prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Mađari imaju sva prava sebe vidjeti kao kršćansku naciju, rekao je Orban i dodao da je “činjenica da smo kršćani i naša živa vjera održali su nas u središtu Europe više od tisuću godina”.

Mnogi nas pokušavaju kritizirati kada čuju da ljudi koji se izjašnjavaju kao kršćani ne puštaju ljude iz drugih dijelova da imigriraju u Europu, no Kristova zapovijed “voli bližnjega kao sebe” znači i “obvezati se i čuvati sve što jesmo”,  ustvrdio je Orban.

Europljani smatraju kršćansku kulturu izvorom njihovog ponosa i snage, a kršćanska kultura definira njihove svakodnevne vrijednosti, rekao je Orban. “Ona definira naše viđenje prirode pravde i nepravde, odnosa između muškarca i žene, obitelji, uspjeha, rada i časti”, nastavio je.

Bez obzira idemo li u crkvu “ne želimo da moramo slaviti Božić iza navučenih zavjesa kao ne bi povrijedili nečije osjećaje”, rekao je Orban. “Ne želimo da se Božićni sajmovi preimenuju, i sigurno ih ne želimo staviti iza betonskih prepreka. Ne želimo našoj djeci uskratiti radost Svetog Nikole i tradicija darivanja”.

(Hina)


7 komentara

  • Bog dopušta sotoni onoliko djelovanja koliko to On sam odredi.Dopušta joj čak ulazak i djelovanje unutar same Crkve.Pošto je došlo vrijeme konačnog obračuna sa sotonom i njenim slugama Bog nam šalje Orbana,Putina,Kurtza,poljske državnike,kojima se sada pridružuje i Britanska premjerka Theresa May da razgrnu kišobran Božje Riječi nad vjerničkom i katoličkom Europom koja nikada nije bila niti će biti Muslimanska ili ateistička već kršćanska.Orban i gore navedeni su samo glasnici Evanđelja,radosne Božje riječi koja dolazi u svom najjačem svijetlu.
    Čestit i blagoslovljen Božić svim ljudima dobre volje!

    • Ee, moj Vlado.. Jedan tjedan si dobar sa Muslimanima, jedan protiv njih.. Čudan si ti endem, jako čudan. Čestit Božić tebi i ostalim ljudima dobre volje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.