Vikend uz TV: Pripremite kokice za ove sjajne filmove

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Dolazak – 22:50h NOVA TV

Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira lingvisticu Louise Banks, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu…

Glembajevi – 22:00h HRT3

Slavi se sedamdeseta godišnjica firme ugledne bankarske obitelji na kojoj se pojavio Leone nakon jedanaest godina izbivanja. Uz raskošnu večeru i zdravice na svjetlo izlaze mračne tajne Glembajevih. Leone je u svađi s ocem Ignjatom koji se oženio razbludnom barunicom Castelli nakon što se njegova prva žena, Leoneova majka, ubila. Burne rasprave dovode do tragičnih posljedica…

Dok nas jackpot ne rastavi – 20:05h HRT1

Luda noć u Vegasu dovodi do nesretnog braka za dvoje njujorških samaca u ovoj razuzdanoj romantičnoj komediji. Cameron Diaz i Ashton Kutcher spontani su čudaci koji nakon noći pijanstva trebaju rastavu na brzinu.

No kad on osvoji tri milijuna dolara na automatima (s pomoću njezinog novčića), ne baš sretni, upravo vjenčani par suprotstavlja se jedno drugomu na sudu, gdje im sudac naloži da ostanu vjenčani šest mjeseci kako bi razriješili svoje probleme.

Hobit: Bitka pet vojski – 21:50h RTL

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Smauga kojeg je poznata družina u prijašnjem nastavku protjerala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada ova neman bit će stalna prijetnja stanovnicima Dugog jezera.

Dok će Thorin biti opsjednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

Serije

Bitange i princeze – 17:38h HRT2

Ova humoristična serija donosi svakodnevnicu susjeda i sustanara koje čine: Robi, Irena, Kazo, Teo, Lucija, Gazda, Konobar Armando te Erotoman Saša.

Dokumentarna emisija

Treći element – 15:50h HRT3

Cilj emisije “Treći element” je upoznati gledatelje s čudesnim dostignućima suvremene znanosti i najnovijim spoznajama te otvoriti nova pitanja i iznijeti drugačije poglede. Isto tako, vidjeti i kakvi su odgovori današnjih znanstvenika na još uvijek neodgovorena pitanja na koja stoljećima pokušavamo pronaći odgovor.

Subota

Film

Nevjerna – 22:33h HRT1

Edward i Connie žive u braku iz snova: imaju lijepu kuću u predgrađu, devetogodišnjeg sina-i dovoljno materijalnih sredstava za bezbrižan život. Tijekom jednog izleta na Manhattan, Connie upozna desetak godina mlađeg trgovca knjigama, Paula , prema kojem osjeti snažnu tjelesnu privlačnost. Kada Edward uhvati Connie u sitnoj laži, u njemu se pobudi sumnja da je njegova idealna žena možda nevjerna…

Thor: Svijet tame – 22:00h NOVA TV

Drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekithom prijeti povratkom svemira u vječnu tamu. Suočen s neprijateljem kojeg čak ni Odin nije uspio pobijediti, moćni junak Thor morat će krenuti na svoje najopasnije putovanje do sada – putovanje koje će ga ponovno ujediniti s Jane Foster i prisiliti da žrtvuje sve kako bi spasio stanovnike Zemlje.

Dugi oproštaj – 20:15h RTL2

Samantha Caine idealna je mama svojoj osmogodišnjoj kćeri Caitlin i učiteljica u mjesnoj školi, obožavana od svih stanovnika malog i mirnog predgrađa. Nakon slučajnog udarca u glavu, Samantha se počinje prisjećati nejasnih i nerazumljivih djelića svoga prijašnjeg života vrhunske tajne agentice. Bivši kolege su joj na tragu i žele je se riješiti zbog nesuglasica iz prošlosti.

Samantha zatraži pomoć od detektiva Mitcha, ali kako se i sama pomalo vraća u svoj prošli život, postaje sve opasnija i snalažljivija pa su ona i Mitch neočekivano tvrd orah ubojicama.

Trenuci hrabrosti – 20:00h RTL

18. veljače 1952. masivni sjeveroistočnjak pogodio je Novu Englesku poharavši gradove duž Istočne obale i razorivši brodove koji su se zatekli na njegovu smrtonosnom putu, uključujući i “SS Pendleton”, naftni tanker na putu u Boston koji je doslovno prepolovljen zarobivši više od 30 mornara u krmi koja je brzo tonula.

Kao viši časnik na brodu, prvi pomoćni strojar Ray Sybert ubrzo shvaća da mora preuzeti brigu nad uplašenom posadom i potaknuti ljude da zaborave razlike i surađuju kako bi preživjeli jednu od najgorih oluja koja je ikada pogodila Istočnu obalu.

U međuvremenu, kada vijest o katastrofi stigne do postaje Američke obalne straže u Chathamu u Massachusettsu, časnički namjesnik Daniel Cluff naređuje smionu operaciju spašavanja zaglavljenih ljudi.

Sport

Auto Market Magazin – 13:48h HRT2

Testovi vozila, trendovi industrije, gospodarska vozila, sigurnost u prometu, lifestyle te najnovije vijesti iz auto moto svijeta vas čekaju u ovom sportskom magazinu.

Zabavni program

A-strana – 20:05h HRT1

Osim hrvatskih glazbenih zvijezda u emisiji će nastupiti i sudionici popularne HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Poznati po sjajnim glasovima, u emisiji će, na svoj način, izvoditi neke od najljepših pjesama iz hrvatske glazbene produkcije.

Nedjelja

Film

Ljudi u crnom 2 – 21:25h DOMA TV

Prošle su četiri godine otkad su agenti uspjeli spriječiti međugalaktičko uništenje. Kay je opet civil, a Jay i dalje radi za Ljude u crnom. Dok istražuje rutinski zločin, Jay otkriva strašan plan zla čudovišta koje se prerušilo u zgodnu manekenku.

Vremena je sve manje i Jay mora uvjeriti Kaya da se ponovno pridruži agenciji prije nego što Serleena uništi Zemlju.

Rambo 3 – 20:00h RTL

Rambovom bivšem nadređenom u Vijetnamu, pukovniku Samuelu Trautmanu, dodijeljena je nova misija. Zadatak je pomoći mudžahedinima koji se bore protiv sovjetske invazije u Afganistanu, no budist Rambo odbije sudjelovati u akciji. Kada misija krene u krivom smjeru i Trautman je otet i mučen od Rusa, koje predvodi pukovnik Zaysen, Rambo krene u misiju spašavanja zajedno s mudžahedinima.

Film koji ne obiluje kvalitetom, ali sigurno će biti dobar uz odmor tijekom nedjeljne večeri.

Dokumentarna serija

Priča o Bogu s Morganom Freemanom – 15:04h HRT1

“Priča o Bogu” promišljanja su Morgana Freemana o Bogu. Svaka se epizoda bavi se jednim velikim pitanjem o božanskom: od tajne stvaranja do istinske moći čuda i obećanja uskrsnuća. Te svevremene i univerzalne tajne utječu na sve ljude iz svih vjera.

Plavi svijet – 21:10h HRT1

Dok turisti uživaju u suncu, ljetu i idili godišnjeg odmora, policija danonoćno radi i bdije. Iako je njihov osnovni posao nadzor i čuvanje granice na moru, ljetna sezona svodi se na rad s ljudima. 

Kapetan policijskog broda Franko Grancarić posebno je vješt baš u tome: duhovit i opušten kad na mješavini svih jezika svijeta turiste treba uputiti i savjetovati, strog prema onima koji vodenim jurilicama ugrožavaju živote, miran i pun utjehe pri spašavanju unesrećenih turista…

Pomorska policija je tu kako bismo svi mi imali sigurno i nezaboravno ljetovanje, dok su stanovnicima malih udaljenih otoka Franko i njegova posada ponekad jedina veza sa svijetom i “Katica za sve”, pa će posredovati u otočkim svađama, pomoći u popravku skutera i prijateljski porazgovarati o svakom problemu…

Zabavni program

Supertalent – 20:10h NOVA TV

Nakon uspješnih sezona u dvadesetak zemalja, među kojima su i američke i britanske uspješne inačice “America’s Got Talent” i “Britan’s Got Talent”, Hrvatska daje priliku najtalentiranijim osobama u zemlji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.