U dijelovima Federacije BiH bit će predloženo proglašenje epidemije | Jabuka.tv

U dijelovima Federacije BiH bit će predloženo proglašenje epidemije

Goran Čerkez, član Kriznog stožera Federalnog Ministarstva zdravstva, kazao je u obraćanju javnosti da će Stožer dati suglasnost za proglašenje epidemije u Sarajevskoj županiji i Tuzlanskoj županiji.

On je rekao da će mjere proglašene prije 14 dana biti proglašene i za iduća dva tjedna, prenosi N1.

14. lipnja ističu mjere koje su produžene prije 14 dana, današnjim zaključcima smo pozvali na veći angažman inspekcija svih razina. Tražili  smo i podršku MUP-a u provođenju nadzora. Evidentno je došlo do opuštanja poštivanja mjera, nije ih teško poštivati. Svi smo svjedoci da veliki broj objekata ne poštuje te mjere i u tom kontekstu je važno naglasiti ulogu poslodavaca i vlasnika tih objekata. Situacija je pod kontrolom još uvijek, ali je evidentno da je došlo da naglog i velikog povećanja broja slučajeva. Također, danas ćemo dati i suglasnost na zahtjev županija za proglašenje epidemije u Tuzlanskom županiji i Sarajevskoj županiji, a pokrenut ćemo inicijativu za proglašenje epidemije u Federaciji Bosne i Hercegovine, rekao je Čerkez.

Hoće li biti uvođenja policijskog sata i ostalih mjera zabrane?

U ovom trenutku, mi nismo isključili mogućnost donošenja nijedne mjere. Ono što je važno reći je da smo pozvali krizne stožere županija, da se pojača epidemijski nadzor i aktivnost nad nadzorom epidemije na razini županija, naglasio  je on i dodao:

Mislim da je jako bitno da županije redovno vrše procjenu stanja i sukladno tome donose određene restriktivne mjere. To su sve mjere koje se mogu donijeti s ciljem zaštite stanovništva, potcrtao je on.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj: