Vikend uz TV: Ove sjajne filmove trebate pogledati

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Posljednji put viđena živa – 21:55h HRT1

Nakon što supruga Willa Spanna nestane na benzinskoj postaji, njegova očajnička potraga za njom odvodi ga na mračan put koji ga prisili da bježi od policije i uzme zakon u svoje ruke.

Svemirski psi – 21:10h HRT3

Lajka, pas lutalica, bila je prvo živo biće koje je poslano u svemir i time u sigurnu smrt. Predaja kaže da se Lajkin duh vratio na Zemlju i otada luta moskovskim ulicama. Film kreće njezinim tragovima i prikazuje svijet iz pseće perspektive te prati pustolovine njezinih potomaka, dva ulična psa koji žive u današnjoj Moskvi. To je priča o prijateljstvu, ali i okrutnosti, protkana dosad neviđenim arhivskim snimkama iz sovjetske svemirske ere.

Zabranjene fotografije – 22:50h RTL

Stvari kojih se daleko najviše bojimo zapravo su nam se već dogodile, pokazuje nam ova psihološka kriminalistička drama redatelja Marka Romaneka s genijalnim Robinom Williamsom u glavnoj ulozi.

Subota

Film

Zgodna žena – 20:15h RTL

Edward Lewis (R. Gere) nemilosrdni je i silno bogat biznismen specijaliziran za kupovinu kompanija u poslovnim poteškoćama, koje potom dijeli na manje dijelove i dobro prodaje, ne brinući se za sudbinu zaposlenih.

Lewis poslom dolazi u Los Angeles, gdje mu mlada i privlačna ulična prostitutka Vivian Ward (J. Roberts) pokaže put do Beverly Hillsa. On je pozove da provede noć s njim u luksuznom hotelu, a sutradan joj predloži da s njim ostane cijeli taj poslovni tjedan u Los Angelesu, za tri tisuće dolara.

Otimači – 23:30h NOVA TV

Grupa sastavljena od petorice vrlo uspješnih pljačkaša banaka toliko je izvrsna u svom poslu da policija nema niti jedan trag koji bi im pomogao u hvatanju zločinaca. Svaku pljačku tretiraju kao poslovni plan, i ništa ne prepuštaju slučaju – posao izvršavaju velikom preciznošću i iznimno su pažljivi kako ne bi za sobom ostavili tragove. Nakon uspješne misije pritaje se i godinu dana ne privlače pozornost na sebe.

Vojska u sjeni – 20:12h HRT3

Smatran jednim od uzora redatelja novog vala, francuski sineast Jean-Pierre Melville se tijekom svoje dugogodišnje karijere proslavio izvrsno ocijenjenim kriminalističkim filmovima, pa je ova ratna drama iznimka u njegovom stvaralaštvu.

Nedjelja

Film

Uhvati me ako možeš – 21:15h HRT1

Ono što je počelo kao igra mačke i miša pretvorilo se u odnos oca i sina, u ovoj istinitoj priči o pretvaranju, varanju i laganju kroz koju će nas provesti slavni redatelj Steven Spielberg te zvijezde Leonardo DiCaprio i Tom Hanks. Kako bi pomirio svoje rastavljene roditelje i vratio očev dug poreznoj upravi, srednjoškolac Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) bježi iz New Rochellea na Manhattan sa samo 25 dolara.

Nož u leđa – 22:00h RTL

Radnja filma Nož u leđa vrti se oko obiteljskog okupljanja koje krene po krivu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja, glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne.

Obiteljski kaos – 23:00h NOVA TV

Glumačke zvijezde Adam Sandler i Drew Barrymore po treći puta zajedno na velikom platnu u zabavnoj obiteljskoj komediji o suprotnostima koje se (ne) privlače!

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.