Vikend uz TV: Nezamislivo bogat filmski program

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Gola istina – 22:10h NOVA TV

Abby Richter je producentica jutarnje televizijske emisije čija je potraga za gospodinom Savršenim rezultirala time da je i dalje sama.

No Abby ce doživjeti grubo otrežnjenje kad se njezini šefovi udruže s Mikeom Chadwayom, osebujnom ličnošću s lokalne televizije koji ce otkriti golu istinu o tome čime se vode muškarci i žene u potrazi za “boljom polovicom”.

Specijalne agentice – 21:10h RTL

Specijalna agentica FBI-ja Sarah Ashburn i bostonska policajka Shannon Mullins ne mogu biti manje kompatibilne. Ali kad se udruže kako bi uhvatile okrutnog zločinca postanu nešto što uopće nisu očekivale -prijateljice.

Revolver – 23:14h HRT1

Nakon odsluženja sedmogodišnje zatvorske kazne, tijekom koje je od dvojice nepoznatih zatvorenika u susjednim samicama naučio sve tajne šaha i vještih prijevara, kockar Jake Green izlazi na slobodu. Budući da je iza rešetaka dospio zaslugom moćnog i ekscentričnog gangstera Dorothyja Mache, Jake s njim odluči podmiriti račune.

Nakon što za kockarskim stolom Machi uzme novac i javno ga ponizi, Jake zaključi da se gangsteru dovoljno osvetio. Macha nije tip čovjeka spreman oprostiti vlastito poniženje, te on za Jakeom i njegovim bratom Billyjem, samohranim ocem djevojčice Rachel, pošalje plaćenog ubojicu Sortera i svog čovjeka Frencha Paula.

Posljednji samuraj – 20:05h HRT1

Kapetana Nathana Algrena, cijenjenoga američkoga vojnog oficira i stratega unajmi japanski car kako bi svojoj vojsci omogućio da od najvećeg stručnjaka nauče vještine modernog ratovanja. Istovremeno, car planira ukinuti slavne samurajske postrojbe u korist potpune modernizacije svojih vojnih snaga.

Međutim, susret s drevnom kulturom japanskih ratnika Algrena fascinira u tolikoj mjeri da ne prestaje upijati njihova znanja. Algren će se odjednom naći usred borbe dviju era i sukoba dvaju svjetova, a moći će se osloniti samo na svoju čast i poštenje.

Dokumentarni film

Cyber nasilje – 21:10h HRT4

Cyberbullying, cyber nasilje ili elektroničko nasilje tek su neki od naziva jedne od najmodernijih i najokrutnijih vrsta zlostavljanja danas. Na žalost, najčešće žrtve takvog nasilja su djeca. U dokumentarcu o tom problemu suvremenog društva govore stručnjaci, domaći i inozemni, te žrtve.

Osim što se upoznajemo s oblicima zlostavljanja, doznajemo i kako ga možemo spriječiti, ali i nositi se s posljedicama.

Serije

Prijatelji – 21:10h RTL2

Serija prikazuje skupinu prijatelja koji uče živjeti s manama drugih, ali i sa svojim manama.

Tijekom cijelog svog emitiranja serija Prijatelji uglavnom je dobivala hvalospjeve publike i kritičara te je ubrzo postala jedna od najpopularnijih televizijskih serija svih vremena.

Subota

Film

Greben spašenih – 22:21h HRT1

U proljeće 1945. godine – američke vojne snage su se susrele s najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku, međutim jedan vojnik se istaknuo kao drugačiji. To je bio Desmond T. Doss koji je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio vojsci kao nenaoružani medicinar i spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak.

James Bond 007: Čovjek sa zlatnim pištoljem – 21:50h DOMA TV

Čovjek sa zlatnim pištoljem nikada ne promašuje svoju metu, a sada mu je meta James Bond. Francisco Scaramanga plaćeni je ubojica poznat kao čovjek sa zlatnim pištoljem jer svoje žrtve usmrćuje upravo zlatnim pištoljem u koji stavlja zlatne metke.

No poznat je i po tome što nikada ne promašuje svoje mete i uspješno izvršava sve zadatke. James Bond primi poruku, navodno od samog Scaramange, kako je upravo on sljedeća njegova meta.

Mr. Bean na praznicima – 22:00h RTL

Mr. Bean se zasitio hladnog i mokrog Londona, ali spas stiže u pravi trenutak jer igrom slučaja osvaja putovanje do sunčane francuske obale. Pa tako, “oboružan” novom digitalnom kamerom on kreće na odmor.

Trumbo – 20:06h HRT3

1947. godine Dalton Trumbo bio je jedan od najvećih hollywodskih scenarista. No on i nekolicina drugih umjetnika zatvoreni su i stavljeni na crnu listu zbog sojih političkih uvjerenja. No Trumbo je uspio iskoristiti svoje znanje i vještine da osvoji dva Oskara i ukaže na apsurdnost i nepravdu, sve dok je bio na crnoj listi.

To je uključivalo sve od kolumnistice trač rubrike Hedde Hopper do Johna Waynea, Kirka Douglasa i Otta Premingera.

Plavuša s Harvarda – 18:10h DOMA TV

Na zajedničkoj večeri, na kojoj Elle očekuje da će je zaprositi, Warner joj priopći da odlazi studirati pravo na Harvard te da njegova obitelj očekuje da se zaruči s ozbiljnijom djevojkom od nje, pa moraju prekinuti. Elle je šokirana, ali ubrzo dolazi k sebi i odluči i sama upisati pravo na Harvardu.

Nedjelja

Film

Sakupljač kostiju – 22:10h DOMA TV

Nekoć prisutan pri gotovo svakoj istrazi umorstva, genijalni forenzičar Lincoln Rhyme zadnje četiri godine proveo je prikovan za krevet, nepokretan nakon tragičnog incidenta. Rhymeove depresivne misli prekida posjet bivših kolega, koji ga upoznaju s novim, zagonetnim slučajem ubojstva.

Nakon pregleda fotografija koje je snimila policajka Amelia Donaghy, Rhyme shvati kako Amelia ima urođeni talent za forenziku. Isprve neodlučna, Amelia kamerom nadomješta Rhymeov vid i sluh, te kreće u istragu koja će je odvesti na mnoga mračna i prijeteća mjesta, i suočiti s inteligentnim i opasnim ubojicom.

Vozač – 22:30h NOVA TV

Baby je mladi i talentirani vozač automobila koji se oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova, Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala.

Ipak, nakon što ga mafijaš prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Kapetan Phillips – 19:55h DOMA TV

Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa i somalskog vođe pirata, Musea koji ga otima.

Phillips i Muse nađu se u nezaustavljivom vrlogu kada Muse i njegova banda napadnu Phillipsov nenaoružan brod; duboko na pučini, 145 milja od somalske obale, njih dvojica će se naći u nemilosti sila koje se nalaze van njihove kontrole.

Wolverine – 20:00h RTL

Logan se odjednom nađe u bijegu s tajanstvenom, lijepom nasljednicom i po prvi put se mora suočiti s idejom vlastite smrtnosti. Putovanje će ga više nego ikada gurnuti do emocionalnog i fizičkog ruba, ali će također otkriti i heroja koji se u njemu skriva.

Logan će biti primoran boriti se s vrlo moćnim neprijateljima, mutantima i ljudima, ali i duhovima iz vlastite prošlosti. Dok se sa svojim kandžama od adamantija bori sa samurajskim mačevima i probija kroz labirint ljubavi, izdaje i časti, spoznat će istinsku cijenu besmrtnog života.

Paragvaj: Otrovana polja – 21:30h HRT1

Zbog uzgoja soje za ishranu stoke uništavaju se tamošnje šume i pesticidima truju stanovnici okolnih područja. Novinari i znanstvenici udruženim snagama nastoje pronaći dokaze o onečišćenje okoliša u sklopu istraživanja genetskih oštećenja kod djece izložene pesticidima.

Rezultati istraživanja zasigurno će završiti na naslovnicama i potaknuti javnu raspravu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.