Razlozi zbog kojih se ne možete riješiti “šlaufa” na trbuhu

Ako se nikako ne možete riješiti nakupljenog sala oko trbuha, čak ni uz ekstremnu dijetu, vježbanje, problem je vjerojatno u navikama koje imate, a koje zapravo pridonose tome da “šlauf” oko struka stalno raste.

Studija provedena na 70.000 žena pokazala je da nedostatak sna može biti uzrok debljanja u struku te da može biti povezan s viškom kilograma. Studija je pokazala da se to odnosi na žene koje spavaju kraće od šest sati dnevno, što je kod nekih dovelo i do 30 kilograma viška, piše portal Steth News.

Kod vježbanja obratite pažnju, jer ako se ubijate treninzima, a “šlauf” ostaje, onda niste aktivirali prave mišiće.

S godinama postaje sve teže smršati, što se posebno odnosi na žene u razdoblju nakon menopauze. Naime, tada pomalo usporava proizvodnja estrogena i progesterona, pa žene postaju sklonije nakupljanju kilograma, posebno oko struka.

Peciva, krekeri, bijeli kruh, gotova i polugotova jela i salame povećavaju upale u tijelu pa je teže smršati. Ne preporučuje se ni pretjerivanje s konzumacijom mlijeka i mliječnih proizvoda i mesa. Meso češće zamijenite ribom, koristite maslinovo ulje i orašaste plodove, prenosi Faktor.ba

Dugotrajni stres također povećava sklonost debljanju, i to dvojako. Kad smo u stresu, skloni smo više jesti, često nezdravu hranu. Osim toga, stres povećava razinu kortizola u organizmu, što je povezano s razvojem visceralnih masti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.