Vikend uz TV: Koje od ovih filmova ćete pogledati?

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Pripravnik – 23:20h NOVA TV

U ovoj komediji o 70-godišnjem umirovljeniku Benu, koji je pritom i udovac te se osjeća vrlo beskorisno živeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu.

Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živahnost u svoj život, odluči se zaposliti kao pripravnik uredništva modnoga časopisa.

Osuđeni – 22:00h HRT3

Nakon izdržane trogodišnje zatvorske kazne Rade, uz pomoć uvjetno puštena zatvorenika Ive, zarobljava suca, sučevu kćer i njezina mladića, zamjenicu javnoga tužitelja i glavnoga svjedoka optužbe te ih odvodi na ujakovo imanje u napuštenom zaseoku.

Nakana mu je da od njih dobije potpisane izjave o vlastitoj nevinosti i montiranosti procesa tijekom kojega je osuđen, jer je kao pokretač i vođa štrajka u svome poduzeću tražio ostavku vlade. Iz tih političkih razloga namještena mu je pronevjera u skladištu slijedom koje biva zatvoren.

Ti loviš! – 21:30h NOVA TV

Jednom godišnje, petero prijatelja koji se vole natjecati, provode jedan cijeli mjesec igrajući lovice – igru koja igraju od prvog razreda škole – i pri tom riskaraju posao i vlastite odnose.

Ove godine igra se podudara s datumom vjenčanja jedinog neporaženog igrača, što bi ga napokon trebalo učiniti lakom metom. Ali on zna da oni dolaze…i spreman je.

Serije

Prijatelji – 22:35h RTL2

Možda i najbolja humoristična serija svih vremena s vama je i dalje u duplim epizodama.

Subota

Film

Snajperist – 22:10h NOVA TV

Poslan u Irak kako bi štitio svoje suborce Chris Kyle uskoro je dobio nadimak Legenda, a postao je nadaleko poznat i s neprijateljske strane te mu ucijenjena glava.

Usprkos životnoj opasnosti i obitelji koja je strepila kod kuće, Chris je odradio četiri misije u Iraku slijedeći moto američke mornarice ne ostavljaj ni jednog čovjeka iza sebe. No nakon što se vratio kući, svojoj supruzi Tayi Renae i djeci, Chris je shvatio a se radi o ratu u kojem ne može pobijediti.

Razvedi me, zavedi me – 22:15h RTL

George Clooney tumači Milesa Masseya, uspješnog losanđeleskog odvjetnika specijaliziranog za razvode koji ima baš sve – a u nekim slučajevima i po dvoje od svega.

Usprkos impresivnoj listi klijenata i nizu pobjeda, uvažavanju kolega i predbračnom ugovoru nazvanom po njemu, on se našao na životnoj prekretnici. Situiran u uspjehu, dosada je zavladala i on traži nove izazove.

Birdman – 22:15h DOMA TV

Fantastična satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson, glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao.

Kako bi se napokon odlijepio od žutog ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Brodwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak.

Sport

PL BiH: Zrinjski – Široki – 19:00h ArenaSport1

Veliki hercegovački derbi se igra u Mostaru. Ulogu favorita ima Zrinjski koji igra sjajno ove godine, ali Široki u svakom slučaju stiže po bodove.

Nedjelja

Film

Pirati u metrou – 20:35h HRT2

New York, grad s najduljom podzemnom željeznicom na svijetu. Jednoga dana, četvorica maskiranih i naoružanih ljudi otmu vlak Pelham 1,2,3. i uzimaju putnike za taoce. Za to vrijeme poručnik policije metroa Zachary Garber pokazuje japanskoj delegaciji prometni centar iz kojeg se nadzire željeznica.

Banditi se ubrzo javljaju Garberu i postavljaju svoje zahtjeve: ukoliko u roku od sat vremena gradonačelnik ne isplati milijun dolara, svake će minute ubiti jednog taoca.

Dr. No – 21:55h DOMA TV

Na Jamajci je ubijen britanski tajni agent Strangways i njegova tajnica. Tri ubojice uzeli su iz njegovog ureda dosje na kojem piše “Dr. No”.

Šef britanske tajne službe, legendarni “M”, šalje na Jamajku svog najboljeg agenta Jamesa Bonda kako bi otkrio zašto je Strangways ubijen. Znaju samo da je pokušao otkriti ne ometa li netko iz blizine Jamajke putanje američkih svemirskih raketa lansiranih iz Cape Canaverala.

Vraćanje duga – 19:55h DOMA TV

Porter (M. Gibson) je profesionalni lopov i ubojica. Njegov partner Val Resnick (G. Henry) pokaže se još većim lopovom od njega kada nakon što zajedno opljačkaju azijsku bandu i zarade 140.000 dolara puca u njega i ostavlja ga da umre. Val bježi s novcem i Porterovom ženom Lynn.

Novac mu je potreban za ulazak u moćnu kriminalnu organizaciju, tzv. sindikat The Outfit. Porter preživi i nakon pet mjeseci oporavka kreće u potjeru, tražeći samo ono što mu pripada, a to je 70.000 dolara.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.