Vikend uz TV: Kad padne mrak, bacite oko na ove filmove

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Noćni let – 20:10h HRT1

Nakon majčina sprovoda, mlada hotelska upraviteljica Lisa Reisert noćnim se avionom vraća natrag u Miami, kako bi sutra ujutro ipak stigla na posao.

U avionu upoznaje zgodnog i tajanstvenog Jacka Rippnera, koji vrlo brzo otkriva svoje pravo lice tako što je otme u namjeri da je iskoristi kao paravan u ubojstvu Williama Keefeja, šefa američke sigurnosne službe.

Odbije li surađivati, Jack će joj ubiti oca, a na visini od 30 tisuća stopa Rachel doista nema gdje pobjeći.

Prebrzi i prežestoki – 21:10h RTL

Kad ga prijatelj Tej, mehaničar skupocjenih i izuzetno brzih automobila, obavijesti da se na gradskim ulicama održava još jedna noćna utrka, Brian O´Conner bez razmišljanja pristane sudjelovati.

Predator – 23:15h RTL

CIA pošalje grupu komandosa na čelu sa specijalcem Dutchom u srednjeameričku džunglu spasiti zrakoplovce koje su zarobili gerilci.

Misija se odvija po planu, komandosi oslobađaju taoce, no tragajući za petoricom nestalih, pronađu njihova oguljena tijela, što zasigurno nije bilo djelo gerilaca. Naime, izgleda da u džungli postoji nešto, neko biće golom oku nevidljivo, koje ubija ljude vadeći im utrobu i masakrirajući ih.

Dokumentarni film

Ja sam revolucija – 19:06h HRT3

Selay Ghaffar, Rojda Felat i Yanar Mohammed bore se za slobodu i ravnopravnost spolova i žive u zemljama u kojima je teško biti žena, u Afganistanu, Siriji i Iraku.

Svaka od tih zemalja odražava i jačanje feminističke revolucije: politička revolucije u Afganistanu, oružana revolucije u Siriji i društveni aktivizam u Iraku.

Subota

Film

Dolazak – 22:50h NOVA TV

Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta.

Američka vojska uskoro regrutira lingvisticu Louise Banks, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu…

Kick Ass – 21:30h DOMA TV

Glavni lik ove nevjerojatne akcijske komedije je Dave Lizewski – tinejdžer, srednjoškolac kojeg doslovno nitko ne primjećuje.

Dave je veliki obožavatelj stripova. Uskoro će mu na um pasti genijalna ideja: pod utjecajem goleme količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati super junak i boriti se protiv opakih zločinaca.

Telefonska govornica – 22:15h RTL

Stu Shepard je nezavisni PR agent, samoživ, drzak i sklon neumjerenom laganju. Laže svojim klijentima, ali i lijepoj supruzi Kelly, od koje skriva da se viđa s mladom i slatkom glumačkom aspiranticom Pam, kojoj je ujedno i agent.

Dakako, ni Pam nije rekao da je oženjen, pa ona misli da je s njim u normalnoj vezi. Svemu tome dođe kraj kad Stu u telefonskoj govornici primi poziv tajanstvenog muškarca koji zatraži od njega da sve prizna i Kelly i Pam. Ako odbije, pa čak i ako samo pokuša napustiti telefonsku govornicu, muškarac će ga ubiti.

Dozvola za male Fockere – 21:00h HRT2

Trebalo je 10 godina, dva mala Fockera i svladavanje nebrojenih prepreka kako bi se Greg napokon složio s Jackom. Ali Jackove sumnje o omiljenom medicinskom bratu se opet javljaju nakon što Greg započinje posao u farmaceutskoj kompaniji.

Cijeli obiteljski klan pojavljuje se na rođendanskoj proslavi djece, a Greg mora skeptičnom Jacku dokazati da drži stvari pod kontrolom.

Nedjelja

Film

Pokojni – 19:55h DOMA TV

Dok se policija bori za kontrolu nad područjem kojim vlada moćna irska mafija, nadređeni razmatraju mogućnost infiltriranja u mafijaške redove – ili će obruč koji nastoje stisnuti oko mafije posve olabaviti.

Billy Costigan mlad je policajac koji nastoji steći ugled među snagama reda. Collin Sullivan zločinac je koji se uspješno ubacio među policiju s jednom jedinom namjerom – da svaki njihov pokret dojavi svom nemilosrdnu vođi, Franku Costellu.

Najduži dan – 22:26h HRT1

Početkom lipnja 1944. godine neizvjesnost oko ishoda rata bila je na vrhuncu. Premda se znalo da Saveznici pripremaju veliku invaziju na okupiranu Europu, nitko nije bio siguran u to kada i gdje će se ona dogoditi.

Vremenska prognoza najavljivala je produžetak nepovoljnih vremenskih prilika, po čemu je njemačko vojno vodstvo zaključilo kako do savezničke akcije ipak još neće doći.

Roman J. Israel, Esq. – 22:30h DOMA TV

Denzel Washington glumi odlučnog i idealističnog branitelja kojemu se život preokrene naglavačke nakon što umre njegov mentor, ikona pokreta za građanska prava.

Kada Roman prijeđe u tvrtku koju vodi bivši učenik njegova legendarnog mentora, ambiciozni odvjetnik George Pierce i sprijatelji se s mladom aktivisticom za jednaka prava, započet će niz burnih događaja koji će dovesti u kušnju aktivizam koji je definirao Romanovu karijeru.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.