Vikend uz TV: Filmske poslastice samo za vas

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Rocky Balboa – 20:45h HRT1

Redatelj, scenarist i glavni glumac Sylvester Stallone donosi nam još jedno poglavlje iz života boksačkog prvaka, Rockyja Balboe. Rocky je objesio boksačke rukavice i provodi vrijeme u svom restoranu, ali kad vidi simulaciju borbe između njega i trenutnog šampiona on ponovo osjeti želju za borbom.

Mamurluk 2 – 23:25h NOVA TV

Što se dogodilo u Vegasu može ostati u Vegasu, ali ono što će se događati u Bangkoku ne možete čak ni zamisliti.

Divlja prostranstva – 22:45h HRT3

Naime, današnji filmovi ovoga žanra uglavnom slijede utabani put Clinta Eastwooda i Sergia Leonea, dok Costnerova “Otvorena prostranstva” izuzetno podsjećaju na romantičarska ostvarenja Johna Forda, s mnoštvom suptilnih detalja i prekrasnih snimaka gotovo idealiziranoga krajolika. Jedan od uspjelijih vesterna u posljednjih dvadesetak godina…

Subota

Film

Annie Hall – 20:30h HRT3

Neurotični komičar Alvy Singer (W. Allen) prisjeća se sa sjetom svoje najveće ljubavi Annie Hall (D. Keaton) tražeći razlog njihovog prekida od prije godinu dana. Već 15 godina Alvy redovito posjećuje psihijatra. Još kao dječak padao je u bezrazložne depresije i smatrao kako su njegovi razredni kolege kreteni.

Bio je dvaput oženjen, jedan brak mu se raspao zato što se on i supruga, liberalka (C. Kane), nisu mogli složiti oko toga kako je ubijen J. F. Kennedy. Ipak, njegova najveća ljubav bila je Annie Hall, priprosta i zbunjena djevojka koju je upoznao na tenisu.

Meci iznad Broadwaya – 22:26h HRT3

Svoj vjerojatno najbolji film u devedesetima i jedno od istaknutijih ostvarenja cjelokupna opusa, “Bullets Over Broadway”, Woody Allen realizirao je 1994., a film je zanimljiv i po tome što je jedan od vrlo rijetkih Allenovih redateljsko-scenarističkih projekata u kojima sam nije glumio…

Poslije sumraka – 20:15h RTL2

Nepretenciozna, ležerna i zabavna akcijska komedija redatelja Bretta Ratnera nekadašnjeg redatelja glazbenih spotova pop diva Madonne i Mariah Carey, nenametljivo je režirana priča o paru vještih pljačkaša.

Zabavni program

Superstar – 20:15h RTL

Nedjelja

Film

Ponoćna utrka – 21:10h HRT1

“Ponoćnu utrku” režirao je Martin Brest. Kao i u drugim filmovima tako je i u ovom Brest pokazao da je veliki majstor i u režiranju komičnih prizora i u radu s glumcima.

Kralj Richard – 22:45h NOVA TV

Will Smith osvojio je svoj prvu nagradu Oscar i to u kategoriji najboljeg glumca u ovom filmu temeljenom na istinitoj priči koja prati putovanje Richarda Willimasa, oca koji je odgojio dvije najuspješnije tenisačice svih vremena.

Transporter 2 – 20:15h RTL

Frank Martin (Jason Statham) je najbolji u svom poslu. Bivši komandos iz specijalnih postrojbi postaje plaćenik – “transporter” koji prevozi dobra, ljude ili što god drugo. Ukratko, on prevozi… Bez postavljanja pitanja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.