Vijesti Ummeta: ‘Ovo je tek početak prolijevanje vaše prljave krvi’

Islamistički portal Vijesti Ummeta proslavio je danas teroristički napad Enesa Omeragića sinoć u Sarajevu riječima: ”Ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu!!!”

U tom tekstu Vijesti Ummeta navode da su ranije upozorili na napad, ali da ta upozorenja nisu uzeta za ozbiljno.

”Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije. I eto ga, dogodilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere).

Ovo je tek početak o Bosno, ovo je tek početak o Europo, ovo je tek početak prolijevanje vaše prljave krvi koja će teći vašim prljavim ulicama, sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cijele Europe i šire.

O omladino Islama, o muvehhidi u Bosni o mudžahidi u Bosni, krenite prema Allahovom zadovoljstvu, krenite prema Allahovoj milosti, krenite u ubijanje tih taguta, murteda i nevjernika u vašim državama, a posebno u Bosni. Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Allaha i krenite Allahovom blagodati.

Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Europe.

Krenite po svoj šehadet, volite smrt na Allahovu putu, krenite i budite ubijeni na Njegovu putu. Krenite prema Džennetu, koji je prostran kao nebesa i zemlja. Pa zaista nema vam ponosa i pomoći osim u džihadu (borbi) protiv taguta i njihovih vojnika i otpadnika tamo i na svakom mjestu.

Molimo Allaha da vas pomogne i učvrsti u borbi i ubijanju taguta i njihovih vojnika i murteda na svakom mjestu. Molimo Allaha da učvrsti vaše korake i počasti vas šehadetom.
A Allah čini šta hoće, ali većina ljudi neće da zna”, navodi se u tekstu.

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su da iza portala stoji izvjesni Nedžad Kučević-Balkan, rodom iz Tutina u Srbiji. Nedžad potječe iz bošnjačke obitelji Kučević koja se šezdesetih godina odselila u Tursku, gdje su promijenili prezime u Balkan.

Inače, Twitter nalog portala je prije nekoliko dana oboren zahvaljujući Anonimousyma, a i sam portal je nekoliko puta gašen, ali još uvijek odolijeva nastojanjima da se njegova aktivnost makne s Interneta.

(Bljesak.info)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.