Vijeće ministara traži da se migranti smjeste u kamp “Bira” – Jabuka.tv

Vijeće ministara traži da se migranti smjeste u kamp “Bira”

Vijeće ministara BiH na izvanrednoj telefonskoj sjednici razmotrilo je aktualnu migrantsku krizu u BiH s ciljem iznalaženja hitnih rješenja za smještaj migranata koji se trenutno nalaze na lokalitetu “Lipa” i donijelo odgovarajući zaključak kojim se ponavlja zahtjev za provedbu ranije odluke o njihovom smještaju u kamp “Bira”.

Kako je lokaciju bivše tvornice “Bira” u Bihaću, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojom Odlukom od 11. ožujka 2019. godine odredilo kao privremeni prihvatni centar za smještaj migranata, Vijeće ministara BiH izričito poziva vlasti Unsko-sanske županije i Grada Bihaća da poštuju navedenu vrijedeću odluku i bez odlaganja izvrše prihvat i smještaj migranata na lokaciju “Bira”, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Vijeće je na današnjoj sjednici donijelo i Odluku o odobravanju 175 tisuća KM granta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Društvu Crvenog križa Bosne i Hercegovine za izgradnju kapaciteta i opremanje hitnog operativnog centra u Sarajevu. Riječ je o sredstvima koja je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice osiguralo s proračunske pozicije “nabava materijala”, a ušteđeni novac će sada biti preusmjeren Društvu Crvenog križa BiH, s ciljem poboljšanja komunikacije i koordinacije u strukturi Društva Crvenog križa.

Vijeće ministara je donijelo Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta Osiguranje i unapređenje operativnosti motornih vozila Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, s razdobljem realizacije 2016. – 2018. godine. Na ovaj način produžen je rok za provođenje ovog projekta do 2022. godine.

Također, Ministarstvo odbrane je predložilo, a Vijeće ministara BiH donijelo još jednu o izmjenama spomenute odluke kojim se vrši preraspodjela sredstava. Iznos od 3,3 milijuna KM biće osiguran prestrukturisanjem proračunskih sredstava iz 2020. godine, dok će 5.844.000 KM biti obezbijeđeno iz proračuna institucija BiH u razdoblju 2021. – 2022. godina, do kada će se provoditi ovaj projekt.

Odobravanjem prestrukturisanja sredstava smanjit će se zahtjevi za osiguranjem dodatnih sredstava iz proračuna i omogućiti daljnja modernizacija Oružanih snaga BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.