Vijeće ministara razmatra Nacrt zakona o službenom vremenu u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će u utorak na sjednici izmjene Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje kao i Nacrt zakona o službenom vremenu u BiH kojeg predlaže Institut za mjeriteljstvo.

Nacrtom zakona o službenom vremenu definira se službeno vrijeme u BiH, upotreba službenog vremena, način računanja vremena i mjerenje vremena u komercijalne svrhe.

Ranije su iz tog instituta najavili predlaganje tog zakonskog rješenja uz obrazloženje da kada je u pitanju odluka Europske unije o ukidanju i računanju ljetnog i zimskog vremena, BiH će slijediti pozitivne zakonske odredbe EU te bi i taj zakon trebao biti usklađen s tim odredbama.

Europski parlament izglasao je ukidanje pomjeranje sata od travnja 2021. godine, a zemljama Europske unije bit će ostavljeno da same odluče hoće li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

Dnevnim redom sjednice Vijeća ministara predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o odobravanju ulaska i boravka u BiH pod posebnim uvjetima te Prijedloga odluke o usvajanju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača.

Vijeće ministara BiH bit će danas upoznato i s informacijama o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu “Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo-Beograd-Sarajevo”, a pred ministrima je i ovaj put Informacija o stanju u oblasti migracija.

Na obimnom dnevnom redu koji sadrži 72 točke trebali bi biti razmatrani i izvještaji o radu nekoliko državnih institucija uključujući Vijeće ministara, Graničnu policiju, Institut za nestale osobe te Direkciju za europske integracije, a predloženo je i nekoliko programa rada institucija za ovu godinu.

(Fena)

3 komentara

  • Sada kada nam je sve sređeno u državi, u trenutku kada nam na standardu i cestama zavide bijedni Nijemci i Šveđani, a na kvaliteti obrazovanja Finci, te dok nas za recept smanjenja državnog aparata pita San Marino, ovo pitanje koje razmatra naš trust mozgova je zbilja krucijalno kada je u pitanju napredak voljene nam zemlje. Znamo da je riječ o teškim odlukama, ali narod je uz vas. Ne dajte se!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.