Vijeće ministara o suradnji sa Srbijom na gradnji aerodroma u Hercegovini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je za srijedu zakazalo 48. redovnu sjednicu na kojoj će razgovarati o nekoliko točaka. Između ostalog o zabrani izvoza određenih drvnih sortimenata, kao i o radovima na izgradnji aerodroma u Trebinju.

Na sjednici, koja će početi u srijedu u 13 sati, ministri će razmatrati ukupno 13 točaka dnevnog reda.

Prva tema je glasovanje o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata. To je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa kao odgovor na krizu s drvnim sortimentima, koja je nastala nakon početka rata u Ukrajini.

Glasovat će se o rezolucijama Europske banke za obnovu i razvoj, ali i o Nacrtu memoranduma o razumijevanju i suradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta “Izgradnja aerodroma Trebinje” između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Na dnevnom redu naći će se i nacrti osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko – Gunja i Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad – Dvor.

Vijeće ministara trebalo bi razmotriti i prijedloge odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2022. godinu i o izmjeni Odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici u BiH.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.