Vijeće ministara BiH odobrilo milijun maraka za pomoć Turskoj

Bosna i Hercegovina s milijun maraka pomoći će Turskoj koju je u ponedjeljak pogodio niz razornih potresa.

Vijeće ministara BiH, na izvanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo je Odluku o odobravanju 1.000.000 KM iz tekuće proračunske pričuve za pomoć Republici Turskoj u saniranju šteta nastalih uslijed razornog potresa, koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio jugoistok te zemlje.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenom glasniku BiH, prioćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je tijekom današnjeg sastanka s veleposlanikom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom izjavila da prijateljski turski narod može računati na potporu svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini.

Veleposlaniku Girginu i turskom narodu ponovila je izraze sućuti, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dodala je da je dio mjerodavnih timova iz BiH za potragu i spašavanje već u Turskoj kako bi pomogli spašavateljima na terenu te da je dio specijaliziranog tima, s potrebnom opremom, sinoć krenuo kopnenim putem.

Veleposlanik Girgin je zahvalio predsjedateljici Krišto i upoznao je s novim izvješćima o razmjerima posljedica potresa i opsežnim akcijama koje turske vlasti provode na pronalasku nestalih i pomoći preživjelim.

Broj mrtvih u Turskoj i Siriji prešao 11.000

(www.jabuka.tv | Foto: Vijeće ministara BiH)

1 komentar

  • Turska je uvela porez nakon potresa 1999. Dakle za 24 godine milijarde lira su se skupile.
    Procijenjenih 88 milijardi lira (4.6 milijardi dolara) se trebalo potrošiti na prevenciju katastrofa i razvoj hitnih službi. Vlada nikada nije javno objasnila kako se novac troši.
    Gdje su uplaćene milijarde dolara koje su trebale biti utrošene za prevenciju katastrofa i razvoj infrastrukture za pomoć nakon potresa u zemlji koja se nalazi na tri aktivna rasjeda, koja se redovito susreće s devastirajućim potresima i čiji je megagrad Istanbul na trusnom području?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.