VIDEO: Virtualni zbor od preko tri tisuće članova

Sve je započelo videom Britlin Losee, a posljednji u nizu virtualnih zborova koje smo imali prilike vidjeti na YouTubeu okupio je točno 3746 sudionika iz čak 73 zemlje diljem svijeta.

Ako niste upoznati, riječ je o ideji poznatog skladatelja Erica Whitacrea koji je odlučio angažirati ljude iz cijelog svijeta koji će sudjelovati u njegovom virtualnom zboru. Dosad je već bilo nekoliko pokušaja (primjerice, skladba “Sleep” okupila je 2052 snimka iz 58 zemalja), ali ovaj je najveći.

Whitacre je ovog puta otišao korak dalje. Ne samo da je olakšao način prijave već je ponudio lekcije iz pjevanja onima koji su htjeli sudjelovati. Pjevači amateri tako su zajedno s profesionalcima mogli postati dijelom ovog uistinu fascinantnog projekta.

[youtube id=”V3rRaL-Czxw” width=”600″ height=”350″]

Međutim, skladatelj kaže da su ga posebno dirnule neke od priča brojnih kandidata.

Gotovo potpuno slijep čovjek koji nikada nije mogao biti članom zbora jer ne može vidjeti dirigenta, približio se ekranu i po prvi se puta u životu pridružio zboru.

Žena iz Zululanda u Južnoj Africi u svom selu nije imala internet i provela je dva dana uploadajući video sa svog mobitela, a posebno ga je dirnula priča žene koja je snimila svoj video u bolnici, držeći za ruku svoju umiruću majku.

Ipak, Whitacre tvrdi da je ovo samo dio priča i da je osnovna ideja spojiti ljude u nečem veličanstvenom. Naime, virtualni zbor nedavno je imao i svoje prve zaruke nakon što se dvoje članova koji su sudjelovali u projektu zaljubilo. Whitacre dodaje da se polagano pretvaraju u veliku obitelj.

Skladatelj uskoro započinje sa četvrtim po redu virtualnim zborom i poziva sve da se pridruže. (Index.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.