Video: Potapšao dijete na ulazu u crkvu, a par trenutaka kasnije ubio desetke ljudi

Mediji na Šri Lanki objavili su snimku nadzornih kamera snimljenu tik pred jedan od napada.

Kako prenosi Guardian, pojavila se nova snimka koja pokazuje osobu za koju se sumnja da je jedan od bombaša samoubojica.

Eksplozija koju je ta osoba izazvala bila je jedna od najsmrtonosnijih u seriji koordiniranih napada na Šri Lanki na sam Uskrs.

U njoj je poginulo preko 50 ljudi, prenosi Index.hr.

Na snimci se vidi muškarac s velikom naprtnjačom koji prilazi crkvi u kojoj se održava misa, a potom ulazi u nju.

Prije ulaska u crkvu prilazi djevojčici i tapša je po ramenu.

Podsjetimo, u napadima je poginula 321 osoba. Od njih 321, 45 su djeca. Preko 500 osoba je ozlijeđeno, a njih gotovo 400 je u bolnicama.

ISIS preuzeo odgovornost

Islamska država preuzela je odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki u kojima je na Uskrs ubijeno najmanje 320 ljudi, objavio je Amaq, novinska agencija te terorističke organizacije, ne navodeći dokaze za tu tvrdnju.

Amaq je kasnije tijekom dana objavio i fotografiju osmorice muškaraca za koje tvrde da su teroristi koji su izveli napade u crkvama i hotelima. Uz fotografiju su objavili i navodna imena sedmorice napadača te opisali koji je od njih sudjelovao u kojem napadu. Također navode kako se jedan od njih sukobio s policijom i ubio trojicu policajaca.

Osim fotografije objavili su i snimku na kojoj se vidi kako se muškarci s fotografije zaklinju na vjernost kalifatu i vođi Abu Bakr al-Baghdadiju te uzvikuju “Allahu akbar”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.