Video otkriva: Pogledajte kako se različiti pogoni ponašaju na skliskoj podlozi

Ekipa škole rally vožnje Team O’Neil na YouTubeu ima jedan od zanimljivijih kanala u kojima često ruše automobilske mitove.

U posljednjem uratku dečki su si dali truda i na jednom mjestu okupili niz automobila s različitim pogonima s ciljem demonstracije ovih sustava na skliskoj podlozi.

Tako u priloženom videu, na vrlo jasan način, možete uočiti sve razlike između otvorenog i diferencijala s ograničenim proklizavanjem, kao i integralnog pogona i onog na sve kotače.

Mnogo važnije, imamo priliku vidjeti i razliku između dvaju različitih sustava elektronske kontrole proklizavanja – onog koji koči kotač u procesu proklizavanja i onog koji prilikom proklizavanja jednostavno pogonu oduzima gas.

Preporuka je ovakve sustave deaktivirati u situacijama kad je pred vama snijegom pokriveni uspon, budući da će kontrola proklizavanja kočenjem ili oduzimanjem gasa umanjiti inerciju vozila, piše Tportal.hr.

Iz priloženog videa također je evidentno da su moderni sustavi skloni prenositi snagu u smjeru najmanjeg otpora pa je diferencijal s ograničenim proklizavanjem pametna investicija za sve one čiji se automobili često nalaze u skliskim situacijama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.