Viber od sada dostupan za desktop računala uz mogućnost video poziva

Izgleda kako je Skype dobio opaku konkurenciju — svima nam više manje poznat Viber.

Aplikacija koja je počela kao komunikacijski servis za razmjenu kratkih poruka sve češće izlazi sa sve konkretnijim nadogradnjama, a posljednja je svakako veliki izazov čak i za Skype.

Viber 3.0 lansiran je danas za iOS i Android, no novost je da će se isti moći koristiti i putem računala a podržava i PC i Mac.

[youtube id=”NEqS5W-KfRw” width=”600″ height=”350″]

Viber sada već ima preko 200 milijuna korisnika, od kojih je njih čak polovica aktivna što nimalo nije mali broj. Desktop verzija će od sada omogućavati i video pozive nešto što do sada nije bio slučaj, no samo s desktop računala na desktop, očito mobile u ovoj fazi nije u planu, no vjerujem kako će već u sljedećoj nadogradnji biti moguće komunicirati i mobile-desktop, naravno pričamo o video pozivima.

No mobilna verzija Vibera 3.0 omogućuje slanje video poruka, uvedeni su novi stickersi, te je izrađeno potpuno novo sučelje za Android platformu.

Što se tiče aplikacije za stolna računala, korisnici mogu prebacivati pozive s telefona na računalo s jednim klikom, dok se dolazne poruke pojavljuju na svim otvorenim aplikacijama, no jednom kada prebacite komunikaciju na mobilni uređaj, desktop aplikacija više ne šalje obavijesti. (Viber/Zimo.co)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.