Viber nadogradio aplikaciju s novim zanimljivim opcijama

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, objavio je novu verziju, nudeći korisnicima tri glavna ažuriranja platforme. Nova verzija sadrži  nove instant video poruke, “chat ekstenzije” koje korisnicima omogućuju pristup uslugama trećih strana i brzo pretraživanje naljepnica te redizajnirane emotikone sa zabavnim novim izgledom, pišu 24sata.hr.

Instant video poruke

Ako samo brzo pritisnu i drže, korisnici će moći početi snimati video poruku za svoje prijatelje. Ova nova značajka ugrađena je odmah u prozorčić za razgovor i može joj se pristupiti brzim pritiskom gumba za glasovnu poruku. Korisnici se mogu brzo prebacivati između glasovnih i video poruka, što im omogućuje razgovaranje s prijateljima baš onako kako žele. Instant video poruke na Viberu bit će predstavljene kao kružna videa i ograničene na 30 sekundi, što će ih činiti lakima, jednostavnima i zabavnima.

“Chat ekstenzije”

Korisnici će moći pristupiti uslugama trećih strana izravno iz Vibera. Nova verzija pokrenut će se s podrškom za Giphy, Wikipediju i TheMovieDB, uz neprestano dodavanje novih. Pristupanje ovim uslugama bit će jednostavno – korisnici će samo morati dodirnuti “@” i odabrati ime usluge, nakon čega slijedi upit za pretraživanje. Osim toga, korisnici će moći pristupiti Viberovoj zbirci razigranih naljepnica na isti način. Tako će jednostavnim upisivanjem @stickers ili pritiskom na simbol @ korisnici moći brzo započeti potragu za svojim omiljenim naljepnicama.

“Viber je platforma puna značajki koja nudi našim korisnicima brojne načine za međusobnu komunikaciju. Instant video poruke pružaju korisnicima jednostavan i osoban način za razgovor, a uz dodatak”Chat ekstenzija” usluge, naši će korisnici moći pristupiti širokom izboru vanjskih usluga, što će dodatno obogatiti njihovo iskustvo na Viberu“, rekao je Michael Shmilov, glavni operativni direktor Vibera. „Radujemo se dodavanju podrške za još više usluga trećih strana i uzbuđeni smo odazivom zajednice razvojnih programera u vezi s povezivanjem njihovih proizvoda s Viberom.”

Redizajnirani emotikoni

Uz ove nove značajke, Viber je redizajnirao sve emotikone dostupne u aplikaciji. Nove slike dizajnirane su s ravnom, šarenom estetikom koja ih vizualno pojačava i čini ih još zabavnijima.

Ažuriranja će dati korisnicima Vibera značajne nove načine da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima i kontaktima te otvoriti platformu za još više mogućnosti uz dodatak usluga trećih strana. Nova verzija bit će uskoro dostupna na Androidu i iOS-u.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: