Veseli hercegovački par s brojnom obitelji proslavio 50 godina bračnoga zajedništva

U subotu 14. travnja su Veselka (1946.) i Vjekoslav (1944.) iz Čitluka na svečan način proslavili pola stoljeća zajedničkoga i sretnoga života u braku.

Obilježavanje njihova zlatnoga pira počelo je svetom misom zahvalnicom u čitlučkoj župnoj crkvi Krista Kralja koju je predvodio župni vikar fra Goran Azinović. Pod tom svetom misom Veselka i Vjekoslav Juričić svečano su obnovili svoj bračni zavjet i jedno drugom obećali vjernost i odanost do smrti.

Čestitajući jubilarcima na tom izuzetno značajnom jubileju, fra Goran je kazao kako je pri prvom dolasku za blagoslov u njihov dom odmah zaključio da su oboje vesele naravi te naglasio da je i Isus volio radost, dodajući kako je radost u životu važna i da “bez radosti ne može postojati kršćanstvo”.

Fra Goran je slavljenicima poručio da se u starosti ne mijenjaju nego da zahvaljuju Bogu što ih je poslao jedno drugom, preporučivši im da, kao i proteklih 50 godina, Gospa uvijek bude prisutna u njihovim odnosima i obiteljskom domu, piše Brotnjo.info.

Tijekom svete mise, njihov sin Frano slavljenicima je predao prekrasnu čestitku koju im je za 50. obljetnicu braka uputio i osobno potpisao papa Franjo.

Vjera, ljubav i odanost

Nakon svete mise slavljenici su kazali kako su pola stoljeća zajedničkoga života u skladnom braku i obiteljskom ozračju proživjeli puno radeći, odgajajući djecu, radujući se njihovim promjenama, svakom novom danu, svakoj osobi i najsitnijim stvarčicama, ali i ufajući se uvijek u Božju providnost.

Mladima su poručili da je za čuvanje svetosti braka i obiteljskoga ognjišta prvenstveno važno crpiti snagu iz vjere u Boga, svakodnevne molitve, međusobne ljubavi, razumijevanja, dogovora i opraštanja.

Tijekom 50-godišnjega skladnoga bračnoga života, protkana vjerom, beskrajnom ljubavlju i odanošću jedno drugome, Veselki i Vjekoslavu Bog je podario dvoje djece – sina Franu i kćer Renatu, koji su im izrodili šestero prekrasne unučadi. Za svoju su djecu i potomke žrtvovali sve i u tome su pronalazili sreću. Njihova dobrota, ljubav, međusobno razumijevanje i vjernost te kršćanski život, najbolji su uzor brojnim potomcima.

Inače, prema tradicionalnom broćanskom običaju, nakon svete mise sretni su supružnici svoj jubilej nastavili slaviti u obiteljskom domu s brojnom rodbinom i prijateljima.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.