Veliko priznanje: IHF imenovao Igora Vorija na važnu dužnost

Svjetska rukometna federacija (IHF) je na svom posljednjem Kongresu u Kairu, imenovala sportskog direktora hrvatskih muških selekcija Igora Vorija predsjednikom Komisije za sportaše IHF-a.

Iako je kongres bio potkraj veljače, službena obavijest Svjetske rukometne federacije, s malim zakašnjenjem, vjerojatno uzrokovanog brojnim obvezama IHF oko korona virusa, tek je danas poslana Igoru Voriju i Hrvatskom rukometnom savezu.

Iznimna je to čast i obaveza za Igora Vorija, koji će tu dužnost obavljati više od godinu dana, jer će novi izbor uslijediti, kao što je to uobičajeno, na samim Igrama, točnije 8. kolovoza 2021. godine u Tokiju, kada će se birati novi predsjednik.

Izuzetna mi je čast biti na čelu Komisije sportaša IHF-a. Nadam se da ću moći odgovoriti toj zahtjevnoj ulozi u ovim jako teškim trenucima za sve nas iz rukometne obitelji. Cijeli svijet suočen je s pandemijom korona virusa (COVID-19). Sportske organizacije i sportaši, nalaze se također u iznimno nezavidnoj situaciji. U suradnji sa sportašima i čelnim ljudima Svjetske rukometne federacije, nadam se da ćemo pronaći najmanje bolno rješenje za sve nas, kazao je Vori.

Igor Vori je u briljantnoj rukometnoj karijeri, koja je trajala od 1997. do 2019. godine, kao igrač osvojio čak deset medalja za Hrvatsku. Najsjajnije su svakako one sa Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni gdje je Hrvatska bila zlatna. Naslove nacionalnih prvaka osvajao je u čak u pet zemalja čime se mogu pohvaliti samo rijetki od Hrvatske, preko Italije, i Španjolske, do Njemačke odnosno Francuske.

Nekoliko puta bio je biran za najboljeg obrambenog igrača europskih prvenstava, a vrhunac je bio izbor za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2009. godine, kojemu je domaćin bila Hrvatska.

Godine 2004. dobio je najvišu sportsku nagradu Republike Hrvatske, Franjo Bučar. Nakon igračke karijere, Igor Vori je ostao uz rukomet, i trenutačno obnaša dužnost sportskog direktora nacionalnih muških rukometnih reprezentacija.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.