Potvrdila statistika: Žene su bolji vozači od muškaraca | Jabuka.tv

Potvrdila statistika: Žene su bolji vozači od muškaraca

Statistika ide u prilog ovoj tezi, a isto tvrde i osiguravajuće tvrtke.

NE samo da muškarci nisu bolji vozači od žena već rezultat nije ni izjednačen. Najnoviji podaci govore da su žene bolji vozači, a to je potvrdila i statistika. Radi se o istraživanju koje se isključivo temelji na statističkim podacima, a vrijedi za područje Velike Britanije.

Dakle, teza koju donosi Confused.com, a koju je britanski Sun svojedobno uzeo za mjerodavnu polazi od ukupnog broja ljudi koji imaju vozačku dozvolu. U Britaniji ih je 49 milijuna, a u blagoj prednosti su muški vozači s 53%.

Početak je autoškola, a nju je 2018. godine pohodilo 1,6 milijuna polaznika. Udio žena koje su pristupile ispitu je bio veći, 53%, ali ih je i više palo ispit. Ne zvuči dobro, ali ipak sva daljnja statistika ide u korist žena kao vozača.

 

Iste godine bilo je 539.000 prekršitelja zakona u prometu, a odnos je bio gotovo 1:4, odnosno 79% prekršitelja bili su muškarci. A najdrastičnije razlike su u najčešćim prekršajima poput prebrze vožnje (1:3), odnosno pod utjecajem alkohola (1:5).

Idemo dalje. Tijekom iste godine predano je 1,4 milijuna osiguravajućih zahtjeva. Muški vozači su tu bili dvostruko češći, a njihovi zahtjevi su bili istovremeno i skuplji. Tezu da su muški vozači više na cesti ruše podaci koji kažu da muški i ženski vozači u Britaniji godišnje rade prosječno istu kilometražu, oko 11.000 km. I konačno, žene plaćaju nešto manju policu osiguranja od muškaraca, a to je konačna potvrda da su sigurniji vozači, piše Sun.

Vozači i marke

Prema drugoj studiji, vozači koji najčešće imaju negativne bodove su oni koji voze Ford. Ipak, vozači BMW-a najčešće krše zakon kad je riječ o prekoračenju brzine i neopreznoj vožnji.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

Komentiraj: