Veliko nevrijeme: Nijemci ostali u šoku “Ovakav potop nismo doživjeli u zadnjih 110 godina!”

Ljetne oluje kakvima svjedočimo u Hrvatskoj zadnja dva tjedna vladaju i u drugim europskim državama, a neke su metropole doživjele pravi potop u zadnja dva dana.

Obilne kiše praćene orkanskim vjetrom poplavile su ceste i podrume diljem Berlina u četvrtak navečer i petak ujutro. Vatrogasne službe maksimalno su angažirane u akciji ispumpavanja vode iz podruma.

Čak 600 pripadnika vatrogasnih postrojbi je na zadatku u raznim dijelovima grada, a pomaže im 550 volontera. Kiša je počela padati u četvrtak iza podneva i padala do kasno u noć.

Razina vode u mnogim dijelovima grada dosezala je do koljena. Društvene mreže preplavljene su snimkama apokaliptičnog potopa, a jedan je prolaznik snimio muškarca kako pliva niz ulicu glavnoga grada Njemačke.

Prema njemačkom listi Bild, ovako obilna kiša u Berlinu nije viđena u zadnjih 110 godina. Prema službenim podacima, palo je 150 litara kiše po kvadratnom metru u četvrti Spandau.

Olujno nevrijeme pogodilo je danas dijelove Poljske te Moskvu i okolicu, no zasad cure tek štura izvješća. Snimke na društvenim mrežama svjedoče o oluji epskih razmjera.

(Jutarnji.hr)


6 komentara

  • Neka ih je pogodilo jer to je ništa u odnosu na legalizaciju istospolnih brakova, sada ce svi nastrani pedofili preko braka lako doci do plijena, ma bravo jos recite da su hetero nenormalni, a sve pedofile, zoofile, nekrofile i ostale spodobe proglasite poželjnim

  • Njemačka je samo nekad bila Njemačka….danas je to multi kulti društvo ljevičarsko anarhističkih liberalno ateističkih usmjerenja.Društvo im je ogrezlo u ateizam i odbacili su Boga kao nepotreban religijski aspekt suvremenog društva s početka XXI stoljeća.
    Koliko ja vidim oni se više ne pouzdaju u Boga nego u neke imaginarne bogove, zlatnu telad , novog ekonomskog poretka poput multi kulti kancelarke Anđe Merkel , koja je u svojoj ludosti sa političkom korektnosti prema migrantima,Njemačku dovela na rub živaca.

    Ta njihova smješna potreba za profitom koja se iskazuje u neskrivenoj žudnji za materijalizmom i brzom zaradom-brzo će im se razbiti o glavu sukobom novopridošlog stanovništva sa domaćim stanovnicima ,jer ni jedni ni drugi nemaju nijednog ni civilizacijskog ni kulturološkog pojma kojim bi bili vezani.
    Njemačka političari provode politiku new agea dok istodobno dovlače došljake koji civilizacijski još žive u srednjem vijeku. Ne će to izaći na dobro nimalo,čini mi se…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.